Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kargo, banka, PTT, okul, poliklinikler açık mı?

Türkiye’de 1 Mayıs 2024

Türkiye’de 1 Mayıs 2024 tarihi resmi tatil olarak kutlanacak mı yoksa kamu kurumları ve özel sektör çalışıyor mu sorularına yanıt aranıyor. İşte en sıcak gelişmeler ve detaylar da belli oldu.

1 Mayıs tarihi her yıl işçi ve emekçiler bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs’ın resmi adı ise Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Emek ve Dayanışma Günüdür. Kutlayan sınıf ise işçiler sınıfıdır.

1 MAYIS NE ZAMANDAN BERİ KUTLANIYOR?
1 Mayıs işçi bayramı dünyada ilk defa 1856 yılında Avustralya’nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri günlük çalışma saatinin 8 9olması için Melbourne Üniversitesinden Parlamento Evi’ne kadar yürüyüş düzenledi.
Sonrasında ise 1 Mayıs 1886 tarihinde de Amerika’da işçiler de 12 saat ve haftada 6 gün çalışma düzenini de protesto etmek için iş bırakırken Chicago’da düzenlenen iş bırakma eylemine de 500 binden fazla işçi katılım sağladı. Kentaki eyaletin de 6 binden fazla beyaz ve siyasi işçi birlikte de yürüyerek haklarını aradı.
Zaman içerisinde de birçok kanlı eylem olurken de 8 saatlik çalışma düzenine geçilirken bu şekilde de 1 Mayıs günü İşçi Bayramı olarak tarihe geçti.
1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs günü ülke genelinde resmi tatil olarak kutlanırken 22 Nisan 2009 tarihinde de Meclis’ten geçen düzenlemeyle birlikte de 1 Mayıs tarihi resmi tatil olarak kabul edildi.

Tatil gününde de kamu kurumları kapalı olacak ve PTT’lerde kapanacak. Hastanelerin acil servisleri açık olurken bankalarda kapalı olacak.

Kargolar ve özel sektör de ise karar patronların.

Türkiye’de bugün Ömer Fethi Gürer
Sıradaki Haber Esnaflara müjdeli haber geldi! Bağkurlularda emeklilik yaşı düşürüldü