Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 milyon TL konut kredisi çeksem ne kadar öderim?

Türkiye’de konut kredisi çekerek

Türkiye’de konut kredisi çekerek ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren haberler geldi. Konut kredisi ile ilgili ev sahibi olma hayali kuranlar da kendilerine bankaların sağlamış olduğu imkanları da yakından araştırıyor. Peki bugün 2 milyon TL konut kredisi çekecek olan bir vatandaş ne kadar geri ödeme yapacak? İşte detaylar ankarahaber06.com.tr adresinde yer alıyor.

Konut kredisi için uygun faiz dönemi artık kapanırken ilk etapta konut kredisi çekmek isteyen kişiler de en düşük faizli kredi seçeneği ile beraber ciddi maliyetle karşı karşıya. Bu sebeple konut kredisi çekmeden önce de çok iyi hesap tutması gerekirken ev almak isterken de büyük bir maliyetin altına girerek de kazanç hayal ederken hesabı ise zararlı kapatabilir. Bu noktada çok dikkatli olunması gerekiyor.

KONUT KREDİSİ NASIL ÇEKİLİR?

Konut kredisi çekmek için başlıca şartlar var. Bankalar nezdinde kural olarak da tanımlandırılan bu sürecin de en katısı ise azami vade süresi olmaktadır. Azami vade süresini banka istese de aşamazken bu sebeple de konut kredileri en fazla 120 ay vadeli de olabiliyor. Konut kredisi çekilirken de kişilerin ödeyeceği taksit ile beraber hane geliri arasında da uyum olması gerekirken bu uyumun ise müşterinin de kredi taksitini ödeyebileceği anlamına gelmektedir. Taksit tutarları hane gelirlerinin üzerindeyse de bu kredi için onay çıkmayabiliyor.
Konut kredisi kullanımlarında da bankanın vermiş olduğu krediyi güvence altına alması gerekirken bu da müşterinin satın alacağı eve konulan ipotek ile de sağlanmaktadır.

2 MİLYON TL KONUT KREDİSİNE NE KADAR GERİ ÖDEME YAPILIR?

Türkiye’de konut kredisi için bankalar tarafından çeşitli faiz oranları uygulanıyor.
Akbank aylık yüzde 2,94
Garanti Bankası aylık yüzde 3,20
Yapı Kredi aylık yüzde 3,55
Kuveyt Türk yüzde 3,42 kar payı oranı ile konut kredisi kullandırmaktadır.
120 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisi hesaplamalarına göre ise:
Akbank’a 60.674 TL, Garanti BBVA 65,495 TL, Kuveyt Türk 69,631 TL ve Yapı Kredi’ye ise aylık 72.096 TL taksit ödemesi yapılmaktadır.
Türkiye’nin en büyük marketleri arasında
Sıradaki Haber Beyaz eşya, halı, duşakabin ve daha fazlası! Şok’ta 3 gün sonra dev indirim başlıyor işte Şok 18 Mayıs 2024 aktüel kataloğu