Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 şirket bugün borsada para dağıtıyor! Hesaplarınıza bakın

Türkiye’de her gün merakla
Türkiye’de her gün merakla takip edilen Borsa İstanbul gelişmeleri eşiğinde bugünde haftanın ilk günü 2 dev şirket tarafından da temettü ödemelerinin yatırımcı hesaplarına yatırılacağı haberi de geldi. Borsa’da yatırımcının da yüzünü güldürecek gelişmeler yaşanırken ülke geneli de faaliyet gösteren iki dev firma da Borsa İstanbul’da yatırımcılarına temettü ödemesi gerçekleştirecek.

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CEMTS) ve Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA) bugün, yani 29 Nisan 2024 Pazartesi günü borsadaki yatırımcılarına temettü ödemesi gerçekleştirecek.

CEMTS

Brüt Temettü Ödemesi: 0,15 TL

Net Temettü Ödemesi: 0,135 TL

CIMSA

Brüt Temettü: 1,0575395 TL

Net Temettü: 0,9517855 TL

TEMETTÜ ÖDEME DETAYLARI

Temettü ödemelerini almak için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yok. Eğer yatırım hesabınızda yukarıda yer alan şirketlerden lotunuz varsa temettü ödemesi otomatik olarak hesaplarınıza aktarılacaktır.

TEMETTÜ ÖDEMESİ NEDİR?

Bir hissenin temettü verimi veya temettü-fiyat oranı, hisse başına temettü miktarının hisse başına fiyata bölünmesiyle elde edilir. Aynı zamanda, hisse sayısının sabit olduğu varsayılarak, bir şirketin toplam yıllık temettü ödemelerinin piyasa değerine bölünmesiyle elde edilir. Çoğunlukla yüzde olarak ifade edilir.

 

Türkiye'de en ucuza satılıyordu artık
Sıradaki Haber En Ucuza Satıyordu Şimdi Binlerce Kişiye Bedava Veriliyor