Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

90 milyon vatandaşın dikkatine! E-devlet yeni özellik geldi artık işlemler buradan da yapılabilecek

Türkiye’nin dijital devlet kapısı

Türkiye’nin dijital devlet kapısı olarak bilinen E-devlet üzerinde artık müşteri hizmetleri bölümü oluşturuldu. Buna göre ise bu alana memurlar yerleştirilirken artık vatandaşlar bu hizmet için ayrılan telefon numarası üzerinden bilgi alabilecek. 20 Nisan 2024 tarihi itibariyle yeni geçilen bu hizmet ile birlikte de artık 90 milyon vatandaş bilgi, görüş ve öneri için bu numarayı arayarak bilgi alabilecek.

E-DEVLET MÜŞTERİ HİZMETLERİ NUMARASI

E-devlet iletişim sayfasına da müşteri hizmetleri numarası eklendi. Siteden yapılan açıklama da,

“e-Devlet Kapısı ile ilgili sorun ve görüşlerinizi iletmek için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz. Çağrı Merkezimize Almanya’dan +90 312 160 numarası, Amerika’dan +90 160 numarası aracılığıyla ulaşabilirsiniz.” ifadelerine yer verildi.

E-devlet Kapısı için bilgi, görüş ve önerileriniz için 160 numaralı telefonu tuşlayarak istediğiniz konular hakkında doğru bilgilere de erişebilirsiniz.

Daha öncelerde resmi kurumlar tarafından pek duyurusu yapılmayan e-devlet müşteri hizmetleri numarasını telefonunuza kaydederek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri gibi birçok konular eşiğinde de hızlı bir şekilde yardım alabilirsiniz. E-devlet müşteri hizmetleri numarası genel olarak mesai saatleri içerisinde telefonlara yanıt vermektedir.

E-DEVLET NEDİR?

E-Devlet, kamu yönetiminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıdır. E-Devlet kavramının idari boyutu kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetim birimlerin kamusal nitelikteki bilgi ve hizmetleri bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak vatandaşlara ve kamu yönetiminin diğer paydaşlarına sunmasını içerir.

Ekrana geldiği günden bu yana
Sıradaki Haber Polisten Uyuşturucu İsterken Yakayı Ele Vermişti! Kızılcık Şerbeti Oyuncusundan İlk Paylaşım Geldi