Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aile Bakanlığı zamlı sosyal destek ödemeleri belli oldu! Engelli aylığı, evde bakım parası, yaşlılık aylığı zamlı ödeme tablosu

Türkiye’de Aile ve Sosyal

Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak vatandaşlara sağlanan destek ödemeleri 2024 yılı için tekrar hesaplanarak vatandaşların hesaplarına aktarılıyor. Bu süreçte bakanlık tarafından da ihtiyaç sahiplerine dair yapılan destek ödemelerinde; 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı şeklinde sıralanırken yapılan bu destek ödemelerinin ne kadar olduğu, yüzde kaç oranında zam yapıldığı bu desteklerden yararlanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve sıklıkla araştırılıyor.

2023 yılı Aralık ayı itibariyle asgari ücrete zam yapılmasıyla beraber de emekli ve memur aylıklarına da yüzde 49,25 oranında zam yapılırken yapılan bu zam da doğrudan 65 yaş aylığını, engelli maaşını ve evde bakım yardımı ödemelerini de artırdı. Ödemeler tekrardan hesaplanarak yatırılıyor.
Tekrardan hesaplanan ve zamlanan 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı tutarlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamıştı.

ZAMLI SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ

65 yaş aylığı: 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya,

Evde bakım parası: 5 bin 95 liradan 7 bin 508 liraya,

Engelli maaşı: yüzde 40-69 arasında engelli durumu olan vatandaşlara verilen destek ödemesi 874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporuna sahip olan vatandaşlara verilen maaş ise 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükseltildi.

Artan bu ödemelerin yanında aile destek paketi kapsamında hane içinde kişi başı düşen aylık gelir ise 850 lira ile 1250 lira arasında değişkenlik göstererek ödeme sağlanıyor.

Ankara'da Cumartesi günü elektrik kesintisinin
Sıradaki Haber 4 Mayıs Cumartesi Ankara elektrik kesintisi! Ankara’da bugün elektrik kesintisi var mı?