Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın Uzmanı İslam Memiş Altın Alacakları Uyardı: ”Sakın Yapmayın”

Altın ve para uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına yönelik kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamaları sizlerle bu yazımızda paylaştık. Herkesin dikkat kesildiği altın ve altın fiyatları ile ilgili analizleri bu yazımızda paylaştık.

Altın ve para uzmanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in altın ithalatıyla ilgili açıklaması, altın piyasalarını hareketlendirdi. Altın ithalatının serbest bırakılacağı yönündeki haberler, altın fiyatlarının nasıl etkileneceği konusunda merak uyandırdı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu gelişmenin altın fiyatları üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Memiş’e göre, yasağın kalkmasıyla birlikte resmi kur ile serbest piyasa arasındaki fark kapanacak ve bu sayede Türkiye’deki yatırımcılar daha uygun fiyatlarla altın alabilecek.

Memiş’in Youtube kanalında yaptığı değerlendirmeye göre:

  • Gram altının TL fiyatı serbest piyasada 2515 lira seviyelerinde seyrediyor.
  • Altın fiyatları kısa vadede 2500 lira seviyelerine çekilmiş olsa da, risklerden kaçınmak adına alım pozisyonunun korunduğu belirtiliyor.
  • Orta Doğu’dan gelebilecek bir misilleme haberi olmaması durumunda olumlu bir hafta sonu ve haftaya olumlu bir başlangıç yapılacağı beklentisi ifade ediliyor.

Memiş, altın ithalatı yasağının kaldırılmasıyla ilgili yapılan açıklamalar yaparak, piyasayı bekleyen gelişmeleri aktardı. Memiş’e göre, bu yasağın kalkmasıyla birlikte:

  • Altın fiyatlarında normalleşme ve piyasalar arasındaki denge sağlanması bekleniyor.
  • Bu durum, Türkiye’deki altın yatırımcıları için olumlu bir gelişme olarak nitelendiriliyor.
Türkiye’de bugün Ömer Fethi Gürer
Sıradaki Haber Esnaflara müjdeli haber geldi! Bağkurlularda emeklilik yaşı düşürüldü