Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyanın önde gelen bankasından Dolar TL değerlendirmesi

Dünyanın önde gelen bankaları

Dünyanın önde gelen bankaları arasında yer alan dolar TL hakkında dikkat çeken flaş değerlendirmeler geldi. Gelen açıklamalara göre de Citi, dolara karşı da TL’de uzun pozisyon tavsiyesinde bulundu. Luis Costa’nın aralarında olduğu bankanın stratejistleri tarafından gelen açıklamada da ufukta bir seçim olmadığı ve bu dönemde de sıkılaşmayla beraber de piyasanın düzelmesinin beklendiği ifade edilirken, “Seçimlerin artık ufukta görünmediği bir dönemde TCMB yurt içi parasal koşulların daha da sıkılaştırılması için mücadele ederek temkinli duruşunu sürdürmeye hazır” değerlendirmesine yer verildi.

Gelen açıklamalara da bakılırken yurt içi para akışını döviz mevduatlarından uzaklaştırmak için de kademeli bir çabaya da odaklandıkları ifade edildi.

Bu duruşta da risk olduğunu ifade eden banka analistleri de, “Bu tavsiye önündeki riskler arasında TCMB’nin duruşunun daha güvercin bir duruşa doğru ani bir şekilde değiştirilmesi de yer alıyor. Hedef : +yüzde 5, zarar kes -yüzde 2,5” diyerek yatırımcıları uyardı.

TCMB’nin faizi artırmak yerine de makro ihtiyati tedbirlere karşı da daha fazla odaklanabileceği ifade edilirken Citi stratejistleri de değerlendirmelerini, “Ancak tüketici enflasyonunun Mayıs/Haziran aylarında zirveye ulaştığı dönemde daha fazla faiz artışı ihtimalini tamamen göz ardı etmiyoruz” sözleriyle sürdürdü.
29 NİSAN 2024 DOLAR NE KADAR?
Türkiye’de geçen haftayı 32.50 TL’den kapatan dolar kuru da bu haftaya düşüşle başlayarak 1 dolar 32,37 TL seviyesinden işlem açtı.
Türkiye'de en ucuza satılıyordu artık
Sıradaki Haber En Ucuza Satıyordu Şimdi Binlerce Kişiye Bedava Veriliyor