Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? Canlı yayında 3 formülü ağzından kaçırdı işte yeni zamlı maaşlar

Türkiye’de gazeteciler ve ekonomistler

Türkiye’de gazeteciler ve ekonomistler televizyon kanallarına katılarak önemli konular hakkında görüş bildiriyorlar. Bu süreçte de seçim öncesi ve sonrasında tek önemli konu olarak bilinen en düşük emekli aylığıyla ilgili masada konuşulan rakamlar da belli oldu. Uzman isim tarafından da iktidarın gündeminde olan 3 formüllü en düşük emekli aylığı rakamları da ortaya çıktı.

Ocak ayı itibariyle de pek çok emeklinin de aylığına yüzde 49,25 oranında zam yapılırken son gelen zamla beraber de 6 bin 700 ve altında kök maaş alan emekliyi etkilemedi. Bu sebeple emeklilerin en düşük maaşı 10 bin TL’de kaldı.

Milyonlarca emekli de aldıkları en düşük emekli aylıklarını 16 bin TL üzerinde olan açlık sınırının da altında olmasına dert yanarken Temmuz ayı itibariyle de emeklilere yapılacak olan maaş zammında da emeklilere ışık oldu.

6 AYLIK ENFLASYONA GÖRE EMEKLİYE ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da emekli maaşlarına bir zam yapılacağını açıklamıştı. 6 aylık enflasyon oranına göre gelecek olan maaş zammında ilk üç aylık oranı ise belli olmuştu. Ocak, Şubat ve Mart ayında toplam yüzde 15,5 oranın zam oranı şekillendi.

Ülke genelinde uzman isimler kalan 3 ay üzerinden yaptıkları tahminlere göre de yüzde 25 ya da 30 üzerinde bir zam öngörüyor. Emekliler bu zammın yetersiz olduğundan bahsederken refah payı artışı bekliyor.

Ünlü gazeteci Faruk Erdem, en düşük emekli aylıklarına ilişkin konuşulan 3 formülü açıklayarak net rakamı verdi. Erdem, “Enflasyonun yüzde 30’a yakın bantta çıkması bekleniyor. Dolayısıyla orada bir refah payı da eklenerek emeklilere bir Temmuz artışı da yapılacak. Taban Aylıkla ilgili bir çalışma yapılıyor” dedi.

Erdem’in üç formüllü zam detayı ise şu şekilde;

Enflasyon artış oranı ile olursa 12 bin 500 ila 13 bin TL civarına maaşlar olacak.

Bu yılın sonunda öngörülen enflasyon olursa o da 14 bin ve 15 bin TL bandında bir rakama tekabül eder.

Bir de tabii asgari ücretle eşitlenmesi orada da 17 bin TL rakamı var.