Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evlilik kredisine yapılan başvuru sayısı belli oldu

Türkiye’de aile kuracak gençlerin

Türkiye’de aile kuracak gençlerin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin de sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerine de destek sağlanmasına dair oluşturulan kaynak için Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. Fon kapsamında da, “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” hayata geçirildi. Proje ile evlenmeyi planlayan çiftlere, ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunularak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olunması hedefleniyor.

Bu projeye de başvurulat 15 Şubat’ta Aile Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden alınmaya başladı. Aile kurma yolunda da ilk adımı atacak olan gençlerden de başvurusu onaylanan çiftlere de, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriliyor.

Bu süreçtede çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle de danışmanlık hizmetleri sağlanıyor.

– Kredi, resmi nikahın ardından hesaplara yatırılmaya başlayacak

“Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”nin pilot uygulaması, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde gerçekleştiriliyor.

Fon içinde faydalanmak isteyen çiftler de pilot illerden 15 Şubat itibariyle de projeye başvurmaya başladı. Bu doğrultuda bugüne kadar 7 bin 888 çift, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ne başvurdu. Gençlerden sıfır faize başvuru en çok Hatay’dan yapıldı.

Değerlendirmesi yapılan ve olumlu sonuçlanan çiftler de Mart ayı itibariyle de evlilik öncesi eğitimlere katıldı. Çiftlere kredi resmi nikah sonrası hesaplarına yatırılmaya başlanacak.

Şu an sadece 5 pilot ilden başvuruların alındığı program, ilerleyen süreçte fon kaynaklarına göre tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştırılacak.

– Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalması gerekiyor

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin, 6 Şubat’taki depremde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya ya da Gaziantep’in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ve başvurunun burada ikamet eden kişi tarafından yapılması gerekiyor.

Adayların, başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında 30 yaşından gün almamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmaması şartı aranıyor.

Türkiye’de bugün Ömer Fethi Gürer
Sıradaki Haber Esnaflara müjdeli haber geldi! Bağkurlularda emeklilik yaşı düşürüldü