Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İslam Memiş altını olanlar için 48 saat kaldı diyerek açıkladı

Türkiye’de Altın ve para

Türkiye’de Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamalar ile küçük yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Buna göre de milyonlarca altın yatırımcısını hazırlık yapın diyerek uyardı. Altın ve para piyasalarıyla ilgili yaptığı yorumları önemsenen ve takip edilen İslam Memiş, geçtiğimiz hafta da altın piyasasının nispeten durağan seyrettiğini fakat bu hafta büyük değişikliklerin de yaşanabileceği belirtildi.

1 Mayıs tarihine de işaret ederek, ABD Merkez Bankası’nın faiz kararının piyasalar üzerinde önemli etkiler doğurabileceğini vurguluyor. Geçtiğimiz dönemlerde de jeopolitik risklerin de etkisiyle birlikte tarihi zirvesine doğru ilerleyen ons altın da, son dönemlerde 100 dolarlık gerileme yaşarken yatay bir seyir izlemişti. Yatırımcılar da altın piyasalarının nasıl hareket göstereceğini merak ederken İslam Memiş’in de değerlendirmeleri dikkat topluyor. Memiş, ilerleyen günlerde de emtia piyasalarında da yatay bir seyir beklediğini ifade ederken bu seyrin de Fed Başkanı Powell’ın yapacağı açıklamalarla şekilleneceğini belirtiyor. Özellikle 1 Mayıs’ta açıklanacak faiz kararının altın piyasasında önemli bir kırılma noktası olabileceğini vurguluyor.

ALTIN FİYATLARI

Uluslararası finans çevrelerine göre, önümüzdeki toplantıda faizlerin sabit kalacağına dair kesin bir kanaat var. Ancak altın piyasaları için kritik olan konu, Powell’ın açıklamalarında gelecekteki faiz indirimlerine ilişkin vereceği işaretler olacak. İlk etapta da 2024 yılında 6 faiz indirimi beklentileriyle hareket edilirken yaşanan gelişmeler sonrası da bu beklenti 2 faiz indirimine kadar da düştü.

Son dönemlerde de birçok ekonomist 2024 yılında hiçbir faiz indiriminin olasılığını göz önünde bulundururken de bu durum altın fiyatlarında ki yükseliş beklentilerini de tehlikeye sokuyor. Emtia piyasalarına da dikkat çeken Memiş, teknik düzenlemeler sonrası da orta ve uzun vadeli beklentilerini de koruyor. Yılın geri kalanında ons altının 2700 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Gram altın TL fiyatlarının da 31 Aralık 2024’e kadar 3 bin lira ila 3 bin 500 TL arasında sınıra ulaşabileceği belirtilirken bu yükseliş trendinin de ateşleyicisi olarak da 1 Mayıs tarihinde FED kararı olacak.

Ekrana geldiği günden bu yana
Sıradaki Haber Polisten Uyuşturucu İsterken Yakayı Ele Vermişti! Kızılcık Şerbeti Oyuncusundan İlk Paylaşım Geldi