Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis Takvimi Netleşiyor: 90 Bin Çalışana Taşeron Kadrosu Gelecek Mi Belli Oluyor

Türkiye’de uzun yıllardır devam

Türkiye’de uzun yıllardır devam eden taşerona kadro düzenlemesinin çıkıp çıkmayacağı merakla araştırılıyor. Yüz binlerce taşeron işçinin de kadro beklentisi devam ederken bu süreçte de sorunun yanıtı aranıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, herkesin merak ettiği taşerona kadro ve 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ülke genelinde taşeron işçilerden de belediye şirketi çalışanlarına da KİT personelinden ücretli öğretmenlere kadar geniş yelpaze de yer alan yaklaşık 460 bin kişi de; torba yasa ile de kadro müjdesi aldı. Yeni düzenlemeyle beraber de maaş artışı ve statü kazancı anlamına gelecek.

TAŞERONA KADRO GELECEK Mİ?

2023 yılında başlayan ve 90 bin taşeron işçisini de kapsayan bu düzenlemeyle birlikte çalışanların da mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağlanacak. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasa teklifiyle beraber de kadro beklentisi tekrar gündemde.

Ülke geneli taşerona kadro özellikle belediye, karayolları ve enerji sektöründe de görev yapan taşeron işçilerini heyecanlandırıyor. Daha önce 1 milyon kişiye sağlanan kadro hakkı şimdilerde ise KİT ve diğer alanlarda çalışan 100 bin kişiyi kapsayacak şekilde gelmesi bekleniyor.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, yerel seçimler öncesinde 90 bin emekçinin kadro hakkı kazanması için yapılan görüşmeler hakkında bilgi vermişti. Seçim sonrası ise bu konuda nasıl gelişmeler olacak bekleniyor.

TORBA YASADA KADRO DÜZENLEMESİ

Torba yasa kapsamında, taşeron işçilere kadro verilmesi bekleniyor. Yasanın ikinci bölümünde yer alan 43 madde, taşeron işçilere kadro imkanını içeriyor. Maddelerin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle yürürlüğe girecek.

Türkiye’nin en büyük özelleştirilmiş kurumları
Sıradaki Haber PTT 55 bin personel alımı ne zaman yapılacak?