Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK’ya Başvuran 5 Bin Tl Ek Ödemesini Alacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hak sahiplerine yapılacak ödemeyle ilgili sıcak açıklamalar geldi. Bu doğrultuda hak sahibi olan vatandaşların da 1 Mayıs tarihinden itibaren yatacak ödemelerden yararlanmak için de başvuru yapması bekleniyor.
Ülke genelinde sigortalı olarak çalışan vatandaşlar ve onların yakınları için de bazı yasaklar her yer alıyor. Yasal haklarını da bilen vatandaşlar da bazı durumlarda çeşitli ödemelerden de faydalanabiliyor.
ÖLÜM AYLIĞI ALANA 5 BİN TL EK ÖDEME

Türkiye’de yurttaşlar farklı sigorta türü olan 4a 4b 4c kapsamında da çalışarak emeklilik hakkı kazanabilecek.

Sigortalının vefat etmesi durumunda da yakınları da Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurarak ölüm aylığı almaya hak kazanabilirler.

PROMOSYON ALABİLECEKLER Mİ?

Ölüm aylığından faydalanacak hak sahiplerine de bankalar tarafından ek ödeme sağlanacak.

Maaş aralıklarına göre banka tarafından en az 5 bin TL ila 6 bin 250 TL arasında ödeme yapılacak.

ÖLÜM AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI

Bu hak, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine yapılan başvurular sonucunda sağlanıyor. Resmi nikahlı eşlere, eğer çocukları varsa yüzde 50, çocukları yoksa yüzde 75 oranında aylık ödeniyor.

Vefat eden sigortalının çocuklarından kız olanlar için herhangi bir yaş sınırlaması olmadan ölüm aylığı alabiliyor. Ancak erkek çocuklar için belirli şartlar geçerli.

Üniversite öğrenimi görenlerin 25 yaşını aşmamış olmaları, ortaöğrenimde olanların 20 yaşını tamamlamamış olmaları ya da eğitim almıyorlarsa 18 yaşını geçmemiş olmaları gerekiyor.

Bu koşullara uygun olan erkek çocuklara, sigortalının eşi olup olmamasına bakılmaksızın yüzde 25 oranında ölüm aylığı bağlanıyor.

Ölüm aylığı başvuruları, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.