Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son 2 Gün Kaldı! Bunu Yapmayana 8 Bin 322 TL Ceza Kesilecek

Derneklerin yılsonundaki faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerini düzenleyecekleri beyannameyi son olarak 30 Nisan’a kadar vermeleri gerekirken, beyanname vermeyenlere idari para cezası verileceği duyuruldu.

Derneklerin yılsonundaki faaliyetlerini, gelir

Derneklerin 2023 yılı beyannamelerini vermeleri için son 2 gün kaldı! 30 Nisan Salı günü mesai bitimine kadar beyannamelerini vermeyen dernek yöneticilerine 8 bin 322 TL idari para cezası kesilecek.

Beyanname Nasıl Verilir?

  • Derneklerin 2023 yılına ait beyannamelerini www.siviltoplum.gov.tr internet adresi üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden kullanıcı adı, şifresini ve parolasını kullanarak doldurmaları gerekiyor.
  • Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır.
  • Kullanıcı kodu, şifre ve parola kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir.

Beyanname Vermenin Önemi:

  • Derneklerin faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerini düzenlemesi için beyanname vermeleri zorunludur.
  • Beyanname vermeyen dernekler idari para cezasına maruz kalır.
  • Beyannameler, derneklerin şeffaflığının sağlanması ve denetlenebilmesi için önemlidir.

Son Gün Yoğunluğu Yaşanabilir:

Beyannamelerin gerek kağıt ortamında, gerekse DERBİS üzerinden Nisan ayının son günlerinde verilmesi, internet sistemi üzerinde bir yoğunluk yaşanmasına ve DERBİS sisteminin tıkanmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle beyannamelerin son güne bırakılmaması ve en kısa sürede tamamlanması tavsiye edilir.

Valilik Uyarıda Bulundu

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Dernekler 2023 yılına ait beyannamelerini www.siviltoplum.gov.tr internet adresi üzerinden Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) üzerinden kullanıcı adı, şifresini ve parolasını kullanarak doldurmalıdırlar. Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır. Kullanıcı kodu, şifre ve parola kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir. Beyanname verme yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticileri 8 bin 322 TL idari para cezası ile cezalandırılır. Ayrıca, beyannamenin 7. bölümü doldurulurken derneğin defterlerinin hangi usulde tutulduğu doğru olarak işaretlenmeli ve buna göre ‘gelirler’ ve ‘giderler’ bölümleri bir önceki yılın devreden hesapları da dikkate alınarak doldurulmalıdır. Dernek yöneticilerinin idari para cezaları ile karşı karşıya kalmamaları için 2023 yılı beyannamelerini 30 Nisan 2024 tarihi Salı günü mesai bitimine kadar vermeleri gerekmektedir” denildi.

Türkiye’de milyonlarca emeklinin beklediği haber
Sıradaki Haber Bugün resmen başladı! Başvuran emeklilere 5.000 TL ödeme yapılacak