Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜPRAŞ (TUPRS) Hissesi Geleceği Ne Olur ? 2024 Tüpraş Hissesi Alınır Mı ?

Ünlü Menkul yatırım şirketi tarafından yorumlanan sanayi devi hisselerden olan Tüpraş (TUPRS) alınır mı sorusunun cevabını bu yazımızda detayları ile birlikte ele aldık.

Ünlü Menkul yatırım şirketi

Borsada en fazla işlem gören hisselerden biri olan ve bu özelliği ile adeta piyasaya yön veren hisselerden konumunda olan TUPRS fiyat hareketleri, yerli ve yabancı milyonlarca borsa yatırımcısı tarafından yakından izlenerek takip edilmektedir. Ülkemizin en büyük sanayi kuruluşu olarak gösterilen petrol rafine şirketinin hissesi ne olur, yatırımcısına ne kazandırır sorusunun cevaplarını ”Ünlü Menkul” yatırım şirketi tarafından sizlerle buluşturduk.

Tüpraş Hisse Yorum ve Analiz

Tüpraş hisse senedi (TUPRS) fiyatı, 2023 yılının ilk 6 ayında dalgalı bir seyir izleyerek Ocak-Haziran arasında 70,97 TL’den 79,3 TL’ye yükselmiş ve yaklaşık %12 artış kaydetmiştir.

Tüpraş hisse senedinin 2023 Mayıs itibarıyla yeniden yükseliş trendi içine girdiği görülmektedir. Mayıs-Haziran arasındaki fiyat hareketi 65,35 TL’den 79,3 TL’ye yükseliş şeklimde olmuş ve %21’lik bir artış görmüştür.

TUPRS hisse senedinin 2018-2022 yılları arasındaki 5 yıllık performansını incelersek, fiyatın 12,95 TL’den 70,32 TL’ye yükseldiğini; bunun da %443 değer artışına karşılık geldiğini görürüz.

Yatırım Şirketi Analizini Paylaştı

ÜNLÜ & CO Tüpraş Hisse Senedi Araştırma Raporu – 04.10.2023

12 aylık hedef fiyatı TL172/hisse’ye yükseltiyoruz; tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz.

Güncellenmiş makro tahminleri modelimize dahil ettik ve Tüpraş’a ilişkin çeşitli varsayımları revize ettik. Buna göre, 12 aylık hedef fiyatımızı %37 artırarak 172 TL’ye yükselttik.

Rakamlarımızdaki nispeten sınırlı yukarı yönlü potansiyel göz önüne alarak, tavsiyemizi TUT’a düşürüyoruz. Tüpraş’ı harmanlanmış FY23T/FY24T F/K ve FD/FAVÖK çarpanları ile değerlemeye devam ediyoruz.

Tüpraş’ın yakın vadeli faaliyet görünümünün olumlu bir 3Ç’ye işaret etmesi ve bilançosunun gücü göz önüne alındığında, kısa vadede hisseye destek sağlayabileceğine inanıyoruz. Bununla birlikte, hisse fiyat performansının hem mutlak hem de göreceli olarak güçlü olması (BIST-100, yerel ve bölgesel benzerlerine kıyasla), yukarı yönlü potansiyelin normalleşmesi ve 2024 yılına dair görece düşük olan faaliyet görünürlüğü ile birleştiğinde, hisseler üzerinde daha dengeli bir uzun vadeli duruş sergilememize neden oldu.

TÜPRAŞ Hisse Fiyatı, Grafiği

Ankara'da her geçen gün olaylar
Sıradaki Haber Ankara’da otoparktan mazgal çalan hırsız güvenlik kameralarına yakalandı!