Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni model Mini Cooper özleyenlere Elektrikli Mini Aceman geliyor!

Otomobil tutkunlarının severek takip

Otomobil tutkunlarının severek takip ettiği haberler arasında yer alan yeni araç tanıtımlarına bir yenisi daha eklendi. Bu doğrultuda Mini Cooper özleyenler için Alman otomobil üreticileri tarafından hazırlanan Elektrikli Mini Aceman tanıtıldı.

Alman otomobil üreticilerinden birisi olan BMW Grubu bünyesinde de yer alan Mini markası araçlarını elektrikli hale getirmeye resmen başladı. Bu doğrultuda da tamamı elektrikli olarak satışa sunulacak olan Mini Aceman modeli tanıtıldı. Mini Aceman modeli ilk etapta da E ve SE olmak üzere de iki farklı versiyonla satışa çıkıyor.

Aceman E versiyonun da 135 kW maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üreten bir elektrikli motor karşımıza çıkarken piyasada ki rakiplerine göre de küçük sayılabilecek olan 40.7 kWsa’lik bir batarya ise modele de 310 km WLTP menzili sağlamaktadır.

Aceman SE ise 160 kW (215 hp) maksimum güç ve 330 Nm tork üreten daha güçlü bir motora sahip olurken bu versiyon da ise kullanılan 54,2 kWSa’lik batarya da otomobile 406 kilometrelik bir menzil sağlıyor.

4 FARKLI DONANIMLA GELECEK

Elektrikli modelin de Essential, Classic, Favoured ve JCW olmak üzere de dört farklı donanım seviyeleriyle tercih edilebileceği ifade edildi. 14 adet ultrasonik sensör ve dört adet çevre görüş kamerasına da sahip olan yeni Aceman modeli de bu doğrultuda uzaktan park etme ve Sürüş Asistanı Plus gibi de gelişmiş teknolojiler sunmaktadır.

Yeni Mini Aceman modelinin üretimi Çin’de başlayacak ve 2026 yılında İngiltere’deki Oxford fabrikası da üretime katılacak.

Türkiye’de bugün Ömer Fethi Gürer
Sıradaki Haber Esnaflara müjdeli haber geldi! Bağkurlularda emeklilik yaşı düşürüldü