Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Bankası ve PTT birleşti! Her ay 7.200 TL destek ödemesi hesaplara yatırılacak

Türkiye’de vatandaşlar hız kesmeden

Türkiye’de vatandaşlar hız kesmeden devam eden bu destek ödemeleriyle ilgili bir yenisini daha listesine ekledi. Ziraat Bankası ve PTT ortaklığıyla devlet tarafından da ihtiyaç sahibi olan ailelere her ay verilecek yeni destek açıklandı.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından da ihtiyaç sahibi insanlara nakit ödeme yardımları sürecek. Devlet destekli sosyal yardımlarda; engelli, yaşlı, evde bakım hizmeti olan kişilere, çocuklu aileye, okulda ki gençlere ve genç yetişkinlere destek verilecek. Burada vatandaşlara  gıda, giyim, fatura, barınma, onarım, afet yardımı, sağlık, engellilik ve yaşlanma gibi de ihtiyaç sahiplerinin sosyal yardımlarına yönelik ödemeler yapılacak.

Bu sefer de açıklanan devlet destekli yardım da çocuklara ve gençlere yönelik PTT ve Ziraat Bankası tarafınca da gençlere ve çocuklara da 12 ay boyunca 7 bin 200 TL verilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Destek ödemesine dair başvurular da e-devlet üzerinden ya da doğrudan da Sosyal Dayanışma ve Destekleme Kuruluşu’na (SYDV) yapılabilmektedir. Başvuru işlemlerinin de TC kimlik numarası, ehliyet ve pasaport bilgileri de kullanıolarak kolaylıkla gerçekleşecek.

TEK ŞART VAR

Sosyal yardımlardan da faydalanmanın tek koşulu yer alırken bu koşulları da sağlayan çocuk ve gençler de bu desteklerden faydalanabilecek. Aylık olarak da 600 TL olarak hesaplanan sosyal yardımların da iki ayda bir 1.200 TL yıllık ise toplamda 7 bin 200 TL’ye ulaşıyor.

Yetimlere dair sağlanacak destekler de kayıt işlemleri sonrası PTT ve Ziraat Banaksı şubelerinden alınacak.

4 Mayıs 2024 Cumartesi Ankara
Sıradaki Haber Ankara 4 Mayıs Cumartesi su kesintisi var mı? ASKİ su kesintisi duyurusu