81 ilde tüm kartlarınız iptal olacak! Türkiye'de geçerli yeni kart için geri sayım başladı

81 ilde tüm kartlarınız iptal olacak! Türkiye'de geçerli yeni kart için geri sayım başladı
Türkiye'de toplu taşıma sistemiyle ilgili yeni değişiklikler gündeme geliyor. 81 ilde geçerli olacak bu düzenlemelerin detaylarını da PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yayınladı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından...

Türkiye'de toplu taşıma sistemiyle ilgili yeni değişiklikler gündeme geliyor. 81 ilde geçerli olacak bu düzenlemelerin detaylarını da PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yayınladı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından gelen açıklamalarda toplu ulaşım kartlarında yeni döneme gireceği ifade edilerek PTT Pul Müzesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu taşıma alanında da gerçekleştirilecek bu yenilikler de ulaşım kartlarında yapılacak güncellemelerle ilgili de çarpıcı gelişmeleri de içerisinde barındırıyor.

ULAŞIM YENİLİK

Toplu taşıma sistemleri için getirilecek bu yeni düzenlemenin de yıl sonuna kadar ülke genelinde birçok kişiye erişmesi beklenirken tahmini hedefleme ise yüzde 50 olarak belirtildi. Gelecek yıl ise 81 il tamamında bu yeni sistem resmi olarak başlamış olacak.

Ulaşım için yeni düzenleme olan Türkiye Kart projesinin de vatandaşların da şehirlerarası yolculuklarında ki ihtiyaçları doğrultusunda da geliştirerek kullanıma sunuldu. Pilot düzenleme de yapılan sistemin ise kısa süre içerisinde büyümesi ve sonrasında ise olumlu sonuçlar da doğurması bekleniyor.

TÜM KARTLARI KAPSAYACAK

Uygulama ile beraber şehir dışına da çıkan vatandaşların bulundukları şehirde kendi ulaşım kartlarını da kullanabilmesine olanak sunuyor. Tüm ulaşım kartları birbirleriyle de entegre şekilde tek kart üzerinden de gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda 81 ilde de uygulanması hedeflenen çalışmanın da  Gülten’in açıklamasına göre vatandaşların ihtiyaçları değerlendirilerek hayata geçirildi. Türkiye Kart, farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarının birbiriyle entegre olmasını sağlıyor.

DİĞER KARTLAR KALKACAK MI?

Belediyelerle entegrasyon sürecinde çalışılacağını da ifade eden Gülten, bu yıl içinde de uygulamanın yaygınlaşacağını hedeflediklerini belirterek farklı detaylarda da bulundu. Türkiye Kart özelliğinin kredi kartlarına da verilebileceğini ifade eden Gülten,  tüm dünyada eşi benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Öte yandan Türkiye Kart’ın karekod ve cep telefonuyla ödeme sistemlerini de desteklediğini vurguladı.

Ek olarak da aktif olarak kullanılan kartların yerine de kullanılması planlanan Türkiye Kart'ın da zaman içinde yaygınlaşması bekleniyor. İlerleyen dönemde yeni karta entegre edilecek sistem, yaygınlaştıktan sonra mevcut kartların sonunu getirebilir.