Akbank açıkladı! Çekilen ödemeler hesaplara geri iade edildi

Akbank açıkladı! Çekilen ödemeler hesaplara geri iade edildi
Türkiye'de dün sosyal medya üzerinden Akbank'ın müşterilerinden habersiz şekilde para çektiği iddia edilirken konuyla ilgili de banka tarafından açıklama yapıldı. Söz konusu bu iddialar da bankada ki yatırım hesaplarından bilgileri...

Türkiye'de dün sosyal medya üzerinden Akbank'ın müşterilerinden habersiz şekilde para çektiği iddia edilirken konuyla ilgili de banka tarafından açıklama yapıldı. Söz konusu bu iddialar da bankada ki yatırım hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği şeklinde olurken bilgi de ışık hızı şeklinde yayıldı.

Bu iddiaların doğruluğuyla ilgili kesin bir açıklama gelmezken Akbank müşterilerinin endişe ve kafa karışıklığı yaşamasına neden olmuştu. Bu süreçte Akbank konuyla ilgili de açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu belirtirken banka müşterinin hesaplarından da para çekildiği yönünde ki iddiaları kesin bir dille reddederek de bu durumun gerçek olmadığını vurguladı.

AKBANK AÇIKLAMA YAPTI

Kamuoyu Açıklaması

07.05.2024 tarihinde sınırlı sayıda müşterimizin Ak Yatırım hesaplarında gerçekleşen bakiye sorunu tespit edilmiş ve aynı gün içerisinde düzeltme yapılarak ilgili müşterilerimize bilgi verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Ak Yatırım

AK YATIRIM BORÇ ALACAK İŞLEMLERİ ADI ALTINDA PARA KESİLDİ

Vatandaşların yaptıkları şikayetlerde aşağıda ki ifadelere yer verildi:

Akbank hesabım üzerinden hisse alım satım işlemi yaptım. Ak Yatırım borç alacak işlemleri adı altında benden 470,61 TL ve 501,53 TL kesinti alındı. Açıklama olarak; 07/05/2024 tarihli borç tutarı-detay Ak Yatırım ekstresinde yazıyor.

Ak Yatırım, 08.05.24 tarihinde iznim olmadan hesabımdan hisse senedi borç şeklinde para tahsil etmiş. Müşteri temsilcilerine ulaşamıyorum. Yaşadığım zararları kim karşılayacak? Müşteri temsilcisine zaten ulaşamıyorum. Sorunumu dile getirecek kimse bulunmuyor.

Dün Ak Yatırım olarak bana mesaj geldi ve fazladan para yaptırdıklarını ve geri ödememi istediler. Ben de buna istinaden sisteme güvendiğimi ve hiçbir ayrıntıya bakmadığımı, son bir yıldır borsalarda işlem yaptığımı dile getirdim.