Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı telefon sektöründe Samsung liderliği Apple’dan devraldı

Apple, bu yılın ilk

Apple, bu yılın ilk çeyreği itibariyle iPhone satışlarında yüzde 10 düşüş yaşadı. Aynı dönem içerisinde de küresel akıllı telefon sevkiyatları da yüzde 7,8 oranında artarken Samsung ise bu çeyrek içerisinde Apple’ı 10 milyon birimle geride bırakarak da en çok akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştiren üretici konumuna yükseldi.

Uluslararası Veri Şirketi (IDC) tarafından yayımlanan rapora göre, Güney Kore merkezli Samsung, Amerikan rakibi Apple’ı ilk çeyrekte geçerek liderliği geri aldı. Apple’ın son çeyrek raporuna göre, iPhone satışlarından elde edilen gelir 69.7 milyar doları buldu.

2024 AKILLI TELEFON SATIŞLARI

Uluslararası veri şirketi IDC tarafından gelen rapor da 2024’ün ilk çeyreğinde küresel bazda akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin verileri açıkladı. Bu doğrultuda Ocak ve Mart ayları içerisinde küresel pazarda 289,4 milyon akıllı telefon satıldı.

Yılın ilk 3 ayında akıllı telefon satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artarken, Samsung en fazla akıllı telefon satan şirket oldu.

İlk çeyrekte 60,1 milyon akıllı telefon satmayı başaran Samsung dünyanın açık ara en fazla akıllı telefon satıcısı sıralaması arasında Apple’ı geride bıraktı.

Apple ise Ocak ve Mart döneminde satışları yüzde 9,6 düşerek 50,1 milyona geriledi. Şirketin pazar payı ise yüzde 20,7’den yüzde 17,3’e indi.