Ankara'da amatör kadın balıkçı 1 metreden uzun turna balığı yakaladı

Ankara'da amatör kadın balıkçı 1 metreden uzun turna balığı yakaladı
Kızılcahamam'da barajda avlanan amatör kadın balıkçı, yakaladığı 1 metre 10 santim ve 13 kilo ağırlığındaki turna balığını, fotoğraf çektirdikten sonra tekrar suya bıraktı.

Ankara'da geçen hafta sonu, amatör balıkçı Buse Kale, eşiyle birlikte Kızılcahamam'daki Eğrekkaya Barajı'na balık tutmaya gitti. Balık tutma tutkusu onu bu sefer dev bir turna balığı ile buluşturdu ve profesyonel balıkçıları bile kıskandıran bir performans sergiledi.

Oltasına büyük bir balık takılan Buse Kale, balığı güçlükle bota çekmeyi başardı. Bu heyecan verici anlar, eşi Buğrahan Kale tarafından fotoğraflandı. Yakalanan dev turna balığı 1 metre 10 santim uzunluğunda ve 13 kilo ağırlığındaydı.

Uzun yıllardır amatör balıkçılık yapan çift için bu, şimdiye kadar yakaladıkları en büyük balıktı. Buğrahan Kale, eşinin 30 yıllık profesyonel balıkçılara bile taş çıkardığını ve bu başarıdan gurur duyduklarını söyledi.

Heyecandan neredeyse kamışı kıracağını söyleyen Buse Kale ise "Başardım! Çok heyecanlandım. Çok keyifliydi." dedi. Balıkla fotoğraf çeken Kale, daha sonra balığı tekrar suya bıraktı.

Buse Kale'nin bu başarısı, amatör balıkçıların doğayla iç içe olma tutkusunu ve balık tutmanın keyfini gözler önüne seriyor. Ayrıca sürdürülebilir balıkçılık bilincinin de önemini hatırlatıyor.