Ankara'da Ego kararı aldı milyonlara duyurdu! Yarından itibaren ücretsiz oldu

Ankara'da Ego kararı aldı milyonlara duyurdu! Yarından itibaren ücretsiz oldu
Ankara'da toplu taşıma da yetkili kurum Ego Genel Müdürlüğü karar aldı. Çıkan karara göre de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde EGO'ya bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.EGO Genel Müdürlüğü...

Ankara'da toplu taşıma da yetkili kurum Ego Genel Müdürlüğü karar aldı. Çıkan karara göre de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde EGO'ya bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda aşağıda ki ifadelere yer verildi:

EGO Genel Müdürlüğü tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmeti ücretsiz olarak verilecektir.

360 güzergâhta, Cumartesi servis programıyla hizmet verecek EGO otobüslerinin hareket saatlerine ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (ego gov tr) ulaşılabilir.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız.

Saygılarımızla,

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KİMDİR?

Kurumun resmi internet sayfasında yer alan Hakkımızda bölümünde, "Kuruluşumuz 16 Aralık 1942 tarihinde Ankara Elektrik ve Havagazı İşletme Müessesesi olarak kurulmuş 1950 tarihinde Otobüs İşletme İdaresinin bünyesine katılmasıyla Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO Genel Müdürlüğü) olarak Ankara’ya elektrik, havagazı (daha sonra doğalgaz) ve otobüs hizmetleri verilmiştir. 1982 yılında elektrik hizmetleri Türkiye Elektrik Kurumuna, 2007 yılında da doğalgaz hizmetleri Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’ye devredilmiştir. Kuruluşumuz bugün Ankara’da toplu taşıma hizmetlerinde otobüs ve raylı sistemlerinin (Metro) işletmelerini ve ayrıca kentin trafik düzen ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ulaşım planlama hizmetlerini üstlenmiştir." ifadelerine yer erildi.