Ankara'da herkes bu köylere taşınmak istiyor! Güzelliklerini görünce inanamayacaksınız

Ankara'da herkes bu köylere taşınmak istiyor! Güzelliklerini görünce inanamayacaksınız
Ankara ''Gez gez bitmez'' dedikleri yerlerden birisidir. Gezilecek ve keşfedilecek birçok yeri bulunmaktadır. Onlarca müze, sergi, park vb. yerin dışında Ankara köyleriyle de oldukça ünlüdür.

Türkiye'nin Başkent Ankara hem doğal hem tarihi hem de kültürel güzellikleri ile Türkiye'de vatandaşların en yoğun ilgi gösterdiği illerden birisi olurken Ankara'nın bu güzellikleri saymakla bitmez. Sanattan, tiyatroya, bilimden, eğlenceye kadar aradığınız her imkana kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu büyük şehir sizi geçen her gün güzellikleriyle şaşırtmaya devam edecektir.

Ankara ''Gez gez bitmez'' dedikleri yerlerden birisidir. Gezilecek ve keşfedilecek birçok yeri bulunmaktadır. Onlarca müze, sergi, park vb. yerin dışında Ankara köyleriyle de oldukça ünlüdür. Ankara'nın bu güzel köylerini görünce sizlerde resmen mest olacaksınız. İşte Ankara'nın güzeller güzeli köyleri...

BURAYI GÖRENLER AŞIK OLUYOR!

Şehirden, şehrin gürültüsünden uzakta olmak isteyen Ankaralılar kafa dinlemek için ilçelerde yer alan köylere kaçar. Her şehirde olduğu gibi Ankara'nın da birçok köyü bulunmaktadır. Gezmeye, bakmaya doyamayacağınız Ankara köylerini görünce sizlerde buralara taşınmak isteyebilirsiniz.

Ankara, Türkiye'nin başkenti olmasının yanı sıra doğal güzellikleri ve tarihi köyleriyle de ünlü bir şehirdir. Ankara'nın çevresinde bulunan köyler, sakin atmosferleri ve doğanın içindeki huzurlu yaşam tarzlarıyla büyüleyici yerlerdir. Ankara'nın birbirinden güzel 8 köyü şu şekilde sıralanmaktadır;

1. Alibey Köyü

2. Ayvacık Köyü

3. Yeni Dereneci Köyü

4. Olucak Köyü

5. Kırkırca Köyü

6. Yukarıhüyük Köyü

7. Otacı Köyü

8. Yeşilköy Köyü

Ankara'nın bu birbirinden güzel köylerinin ortak noktası yaşlı nüfustur. Ankara'nın köylerindeki yaşlı nüfusunun ana sebeplerinden biri, köylerdeki kaynakların azalmasıdır. Artık insanlar, şehirlerde daha fazla istihdam ve yaşam kaynağı bulabildikleri için yıllardır köylerden şehirlere göç etmektedirler.