Ankara'da Protestolar Devam Ediyor! Öğretmenler İş Bırakma Eyleminde

Ankara'da Protestolar Devam Ediyor! Öğretmenler İş Bırakma Eyleminde
Ankara'da, meslektaşlarının silahla öldürülmesinin ardından iş bırakan öğretmenler, MEB önünden Meclis'e yürüyor. İstanbul'da da ‘şiddet ve itibarsızlaştırma politikaları’nı protesto eden meslek örgütleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyor.

İstanbul'da eğitim sendikaları, bir öğrenci tarafından öldürülen İbrahim Okutgan için Beyazıt’ta buluştu. ‘Öğretmenlere yönelik şiddet ve itibarsızlaştırma politikaları’nı protesto eden meslek örgütleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyor. Yine Ankara'da da öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı önünden Meclis'e yürüyor.

‘Eğitimde şiddete hayır’ şiarıyla bir araya gelen meslek örgütleri, ‘Öğretmenlere yönelik şiddet ve itibarsızlaştırma politikaları’nı protesto etmek için Beyazıt tramvay durağında buluşarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyor.

Eylem için toplanan kitle, “Okulda ölmek istemiyoruz”, “Susma haykır eğitimde şiddete hayır”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Türkiye’nin birçok ilinde protesto eylemleri yapan eğitimcilerin İstanbul durağındaki yürüyüşü “Laik, bilimsel, anadilde eğitim”, “Şiddete ceza eğitimci ye güvence” sloganlarıyla başladı.