Ankara'da suyu en temiz ilçe belli oldu! Bu ilçede yaşayanlar öyle şanslı ki

Ankara'da suyu en temiz ilçe belli oldu! Bu ilçede yaşayanlar öyle şanslı ki
Günümüzde meyve, sebzelerimizi yıkadığımız çeşme suları sağlığımızı büyük ölçüde etkilemeye devam ederken Ankara'da suyun son durumu ile ilgili detaylar merak konusu oldu.

Ankara'da suyu en temiz ilçe birçok kişi tarafından merak konusu oldu. Çeşme suyu birçok vatandaşın sağlığı üzerinde önemli bir etkene sahip olurken Ankara'da suyu en temiz ilçelerin sıralaması merak edildi. Peki Ankara'nın suyu sağlıklı mı, içilebilir mi?

Günümüzde meyve, sebzelerimizi yıkadığımız çeşme suları sağlığımızı büyük ölçüde etkilemeye devam ederken Ankara'da suyun son durumu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Ankara'da suyu en temiz ilçe birçok kişi tarafından merak edilirken ''Ankara'nın suyu temiz mi?'' sorusunun yanıtı en net şekilde yanıt buldu.

ANKARA SUYU TEMİZ Mİ?

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ASKİ’nin şehir şebekesine verdiği suyun temiz ve kaliteli olduğunu belirterek, Ankaralıların musluklarından akan suyu güven içinde tüketebileceklerini dile getirmişti. ASKİ açıklamasının devamında şu ifadelere yer vermişti;

“Türkiye’nin en büyük su arıtma tesisi olan İvedik Tesisi yerleşkesinde yer alan Su Kalite Merkezi’nde 37 uzman personel ile Ankara’nın suyunu sürekli kontrol altında tutuyoruz. Kentimizin içme ve atık suyunun kimyasal ve bakteriyolojik analizinin yapıldığı laboratuvarda son teknolojiyle donatılan cihazlar ile hizmet veriliyor. Temiz su, atık su ve bakteriyoloji bölümleri olmak üzere 3 üniteden oluşan laboratuvarda 26 atık su arıtma tesisinden gelen numuneler de incelenerek raporlanıyor. Bin 112 farklı noktadan aralıklarla numune alarak analiz yapıyoruz. Yılda yaklaşık 25 bin numune alıyoruz. Suyu musluklardan akıncaya kadar sürekli denetliyoruz. Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü de bizim sağladığımız sudan yaklaşık bin 257 noktadan 6 bin numune alarak sonuçları kurumumuza gönderiyor.”

Ankara suyunun gönül rahatlığı ile içilebileceği ifade edildi. Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere göre analiz edildiğine dikkat çeken Öztürk, “Şehir şebeke suyu tüm bu standartlara göre güvenli şekilde tüketilebilir özelliktedir. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin hem uluslararası hem de Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikteki sınır değerlerin altında olduğunu görüyoruz. Yani Ankara’nın suyu gönül rahatlığıyla içilebilir. Şeffaflık ilkesi gereğince su analiz sonuçlarını, ASKİ web sitesinde düzenli olarak açıklıyoruz” dedi.