Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araç sahipleri dikkat! Yeni ceza açıklandı bu ihlali yapana 6 bin 440 TL ceza kesilecek

Türkiye’de milyonlarca araç sahiplerini

Türkiye’de milyonlarca araç sahiplerini de ilgilendiren flaş haberler gündeme düştü. Buna göre de bunu yapan sürücülere de 6 bin 440 TL’ye kadar ceza kesilecek. Ülke geneli trafik kazalarını azaltmak amacıyla da Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından çeşitli kurallar belirleniyor. Bu kurallara uymak zorunlu iken, kuralların ihlali durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

Trafiğin de düzenli ve güvenli akışını sağlayan kuralların da ihlal durumunda da idari para cezaları verilirken son zamanlarda da sürücülerin sıkça yaptığı hatalar arasında olan emniyet şeridi ihlali de özellikle dikkat topluyor. Yetkisi olmadığı halde emniyet şeridini kullanan sürücülere de 6 bin 440 TL ceza kesilecek.

Özellikle büyük şehirlerde, trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde sıkça karşılaşılan bir sorun haline geldi.

EMNİYET ŞERİDİ İHLALİ CEZASI NE KADAR?

Yolların en sağ kısımlarında yer alan güvenlik şeridi olarak da bilinen ve kesintisi olmayan düz çizgiden oluşan emniyet şeridi trafik akışına dahil sayılmamaktadır. Belirli durumlar dışı kullanmak yasaktır.

Emniyet şeridi araçların da kullanımına kapalı olmakla beraber kaza, araç arızalanması gibi durumlarda da sürücülerin araçlarını da emniyet şeridine çekip trafiğin aksamasını da önlemesi sağlanıyor.

YÜZDE 25 İNDİRİM

Geçiş üstünlüğü bulunmayan araçların emniyet şeridini kullanması durumunda bu ihlalin cezası 6 bin 440 lira olacak. Cezayı alan sürücünün bir ay içinde ödeme yapması durumunda da ceza miktarına yüzde 25 oranında indirim uygulanacak.

Türkiye’de araç almak isteyen kişileri
Sıradaki Haber 1 Fiat Egea parasına 7 koltuğu olan SUV Türkiye’de! İşte SWM G03F fiyat listesi