Bakan canlı yayında açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bakan canlı yayında açıkladı! Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gelen son dakika açıklamalarına göre Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırılıyor. Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklama...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gelen son dakika açıklamalarına göre Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırılıyor. Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklama da kimseyi geride bırakmayan sosyal devlet anlayışı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine dair sosyal yardım ödemelerini de devam ettirdiklerini açıkladı.

Göktaş yaptığı açıklama da, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 80,4 milyar TL destek sağlamış olacağız" dedi.

Bakan Göktaş düzenli sosyal yardımlardan da faydalanan hanelerin de yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması sebebiyle de düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden de Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini aktardı.
Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda da her ay hanelere düzenli destek sağladıklarını belirten Göktaş, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yapacağız" ifadelerini kullandı.
Bakanlık olarak sürekli değişen ve gelişen hayat koşullarını da göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının da etkinliklerini artırdıklarını ifade eden Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, "Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz" açıklamasında bulundu.