Borsa uzmanı açıkladı! O hisseleri peynir ekmek gibi topladılar alan para basacak

Borsa uzmanı açıkladı! O hisseleri peynir ekmek gibi topladılar alan para basacak
Türkiye'de ünlü ekonomist Tuna Kaya tarafından gündeme dair çarpıcı açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre de yatırımcılara para kazandıracak, borsada yer alan hisseleri açıkladı.Milyonlar ülke geneli enflasyonist ortamda...

Türkiye'de ünlü ekonomist Tuna Kaya tarafından gündeme dair çarpıcı açıklamalar geldi. Gelen açıklamalara göre de yatırımcılara para kazandıracak, borsada yer alan hisseleri açıkladı.

Milyonlar ülke geneli enflasyonist ortamda vatandaşlar tarafından da belirlenen bir miktar paranın, zaman, emek ve kaynakların da belirli getirileri sağlamak hedefiyle de yatırım gerçekleştirmektedir. Yatırım yaparak da kişiler gelecekte daha fazla kazanç elde etme ya da varlıklarını da koruma amacı içerisinde olurlar. Yatırımı yaparken ise uzman isimlerin de görüşlerine altın gözüyle bakılırken ünlü ekonomist Tuna Kaya tarafından da yatırımcılara hisse konusunda uyarılar yapıldı.

HİSSE SENEDİNDE ALIM ARTIYOR

Ülke geneli pek çok yatırımcı tarafından da son dönemlerde TL varlıklara yatırıma dönüş gerçekleşirken politika faizinin de yüzde 50'yi bulmasından kaynaklı olduğu belirtilirken bu süreçte de TL'de ki mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar ulaştı.

Türk Lirası'nda hisse senetlerinde artış görülürken bir şirketin sermayesine karşılık gelen bölümlerini de temsil eden kıymetli evrak olarak da hisse senedi tanımlanmaktadır. Hisse yatırımcılarında da artışlar gerçekleşiyor.

BU HİSSELERE DİKKAT

Ünlü ekonomist Tuna Kaya'da bu süreçte hisse yatırımcılarına da para kazandıracak tavsiyelerde bulunurken o hisseleri de işaret etti. Kaya, “Yabancıların ilgi duyduğu iki sektör var. Birincisi holdingler İkincisi ise bankacılık sektörüdür. Bu sektörlerde yeni girişler olacak. Akbank, Sabancı Holding, Koç Holding, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası İş Bankası ve Migros benim radarıma olan hisse senetleri buralarda pozisyon alacağız” dedi.

Hisse senetleri de genel olarak borsalarda işlem görmekte olup yatırımcılar tarafından da alınarak satılan yatırım aracıdır. Hisse senedi yatırımı da uzun vadeli yatırımların dışında da kısa vadeli alım satım işlemleri için de tercih edilebilmektedir.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.