Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan Annelere Müjdeli Haber Geldi! Artık İzin Almaya Gerek Yok

Çalışan annelere dair merakla beklenen çalışmanın detayları netlik kazandı. Çalışan annelere yönelik yapılacak olan maddi desteğin detaylarının da açıklandığı bu çalışma yazımızın devamında sizlerle.

Çalışan annelere dair merakla

Heyecan verici haber bugün çalışan anneler ile paylaşıldı. Çalışan anneleri sevindirecek önemli bir gelişme yaşandı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği’nin finanse ettiği “Çalışan Anneye Bakıcı Desteği” projesi kapsamında 325 euro tutarında ödeme yapacağını duyurdu. Bu sayede, 0-36 aylık bebek sahibi çalışan anneler, çocuklarına bakıcı bulma maliyetinde önemli bir destek alabilecekler.

Projenin Geçtiğimiz Yıllardaki Başarısı: 2019-2022 yılları arasında pilot uygulama olarak gerçekleştirilen projede 4 bin 300 anneye maddi destek sağlanmıştı. Bu yıl ise faydalanan anne sayısı 7 bine çıkarıldı.

Projenin Detayları:

  • Kimler Yararlanabilir?: Tam zamanlı çalışan, 0-36 aylık bebek sahibi olan ve SGK’ya en az 30 günlük prim ödemiş anneler projeden yararlanabilir.
  • Ne Kadar Ödeme Yapılacak?: Anneler, sigortalı olarak çalıştırdıkları bakıcılara ödedikleri ücretin 325 euro tutarındaki kısmı 1 yıl boyunca SGK’dan geri alabilecekler.
  • Nerede Uygulanacak?: Destek, İstanbul, Ankara ve İzmir’de ikamet eden annelere sunulacak.
  • Bakıcıda Aranan Şartlar: Bakıcının 18 yaşından büyük olması, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu, İŞKUR veya lise/üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekiyor.
  • Annede Aranan Şartlar: Annenin bakıcıya en az asgari ücret ödemesi gerekiyor. Ayrıca, BağKur’lu ve devlet memuru anneler bu destekten faydalanamıyor.

Projenin Faydaları:

  • Çalışan annelerin işgücüne katılımını teşvik edecek.
  • Eğitimli ve sertifikalı bakıcıların istihdamını artıracak.
  • Annelerin çocuklarına daha iyi bakabilmelerini sağlayacak.

Destek Başvuruları Ne Zaman Başlayacak sorusuna dair henüz net bir bilgilendirme yapılmadı. Desteğin ne zaman başlayacağı ve başvuruların ne zaman yapılacağına dair net bilgiler önümüzdeki günlerde SGK tarafından duyurulacak.

 

Türkiye’de Mayıs ayı itibariyle faizsiz
Sıradaki Haber 6 banka bir araya geldi! Tek kuruş faizsiz 25.000 TL ihtiyaç kredisi verecek