Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ChatGPT teknolojisi nedir? İnsanların yerini alma potansiyeli var mı?

ChatGPT gibi yeni teknolojilerin yarattığı heyecanı anlasam da yakın zamanda insan geliştiricilerin yerini alacağından oldukça şüpheliyim.

ChatGPT gibi yeni teknolojilerin

Elbette yapay zeka uzun bir yol kat etti ve belirli görevleri otomatikleştirebiliyor ancak yazılım geliştirmede hala önemli miktarda yaratıcılık, eleştirel düşünme ve problem çözme gerekiyor.

Yazılım geliştirmek sadece kod yazmak değil, kullanıcıların ihtiyaçlarını anlamak, sezgisel arayüzler tasarlamak ve karmaşık sorunlara yenilikçi çözümler bulmaktır.

Bunların hepsi yapay zekanın kopyalayamayacağı düzeyde insan empatisi ve yaratıcılığı gerektiren şeyler. Ek olarak, yazılımın hatalarını ayıklamak ve bakımını yapmak inanılmaz derecede karmaşık ve incelikli olabilir; genellikle yazılımın kullanıldığı temel sistemlerin ve bağlamın derinlemesine anlaşılmasını gerektirir.

Dolayısıyla ChatGPT ve diğer yapay zeka teknolojileri yazılım geliştirmenin bazı yönlerine yardımcı olabilirken, insan geliştiricilerin tamamen yerini almalarının pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Sonuçta en gelişmiş yapay zeka bile hâlâ yalnızca bir araç ve bu aracı etkili bir şekilde kullanmak insanlara kalmış.

Christopher Tom – Yapay Zeka Uzmanı

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye’de milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve
Sıradaki Haber SSK Bağkur emeklisine bayramda ek 1.500 TL ikramiye ödemesi yapılacak