Dolar yatırımcıları dikkat! Fransız bankacılık devi yıl sonu dolar tahminini açıkladı

Dolar yatırımcıları dikkat! Fransız bankacılık devi yıl sonu dolar tahminini açıkladı
Türkiye'de yatırımcıların merakla araştırdığı dolar TL fiyatlaması ile ilgili Fransız bankacılık devi BNP Paribas’tan yıl sonu dolar tahmini geldi. Bankanın yaptığı açıklamalara göre yıl sonu dolar 36 TL olacak.BNP Paribas,...

Türkiye'de yatırımcıların merakla araştırdığı dolar TL fiyatlaması ile ilgili Fransız bankacılık devi BNP Paribas’tan yıl sonu dolar tahmini geldi. Bankanın yaptığı açıklamalara göre yıl sonu dolar 36 TL olacak.

BNP Paribas, “Türkiye’nin cari işlemler hesabı için mevsimsellik mayıs ayından sonra hızla iyileşiyor ve enflasyonun yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düştüğünü görüyoruz. TL’nin önümüzdeki birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğunu düşünüyoruz. Ancak uzun TL’deki pozisyonlanma zaman içinde büyüdü ve ilerleme puanlarını önemli ölçüde düşürdü” değerlendirmesini yaptı.

Bankanın bu sebeple yıl sonu enflasyon tahminlerini yüzde 40 olarak koruduklarını ve Merkez Bankası'ndan daha fazla bir artış beklemediklerini ifade etti. Bankacılık devi tarafından gelen açıklamalarda, Türkiye'nin cari işlemler hesabının mevsimsellikten de etkilenerek Mayıs ayından sonra hızla iyileşeceğini enflasyonun da yılın ikinci yarısında keskin bir şekilde düşeceğini öngördü. Uzun vadeli TL pozisyonlarının da zaman içerisinde büyüdüğünü ve ilerleme puanlarını da önemli ölçüde de düşürdüğünü vurguladı.

BNP PARİBAS BANKASI HAKKINDA

BNP Paribas, Banque Nationale de Paris (BNP) ve Paribas'ın 2000 yılındaki birleşmesiyle kurulmuştur. Nisan 2009'da BNP Paribas, Belçika bankası Fortis'in %75'lik hissesini satın alarak Euro bölgesinin en büyük mevduata sahip bankası olmuştur.

DOLAR TL YIL SONU TAHMİNİ

Birçok yurt dışı kuruluşu tarafından gelen açıklamalara göre dolar TL kurunun yıl sonu 32 TL bantlarında olacağı ifade edilirken 2025'te bu rakamında 40 TL üstünde olmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Fransız banka ise yaptığı değerlendirme raporuna göre de dolar kurunun yıl sonunda 36 TL olacağını ifade etti.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.