10 Mayıs'ta İş Bırakma Eylemine Katılan Eğitimcileri İçin Karar Çıktı!

10 Mayıs'ta İş Bırakma Eylemine Katılan Eğitimcileri İçin Karar Çıktı!
Öğretmenlere uygulanan şiddetin cezasız kalmamasını isteyen öğretmenler yurt genelinde iş bırakma eylemi yapmıştı.

10 Mayıs tarihinde iş bırakma eylemine katılan eğitimciler için yeni karar çıktı. Eyleme katıldığı süre zarfında görev yerinde bulunmayan öğretmen, müdür ve müdür yardımcıları için alınan karar dikkat çekti.

Öğretmenlere uygulanan şiddetin cezasız kalmamasını isteyen öğretmenler yurt genelinde iş bırakma eylemi yapmıştı. 10 Mayıs tarihinde pek çok okulda görev yapan öğretmen derslere girmeme kararı alırken karar sonucunda iş bırakma eylemine katılan öğretmenler hakkında karar verildi.

10 MAYIS'TA DERSE GİRMEYEN ÖĞRETMENLER HAKKINDA KARAR!

Meydanlarda düzenlenen yürüyüşlere katılım sağlayan öğretmenler için bakanlık tarafından alınan karar merak konusu oldu. 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle tatil ilan edilen gün kapsamında DYK, destek eğitim odaları ve ders dışı egzersizlerde görevli öğretmenler için ek ders ücreti verilmeyeceği açıklandı.

Aynı zamanda 1 Mayıs tarihinde nöbetçi olan öğretmenlere de ödeme yapılmayacağı belirtildi. Merak edilen bir diğer konu ise 10 Mayıs'ta yaşanılanlarla ilgili oldu.

BAKANLIK İŞ BIRAKAN EĞİTİMCİLERLE İLGİLİ KARAR VERDİ!

10 Mayısta iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin ek ders ücretinin yatırılmayacağı söylendi. 10 Mayıs'ta görev yerinde bulunmayan öğretmenler, müdür ve müdür yardımcıları ek dersi ödemesinden faydalanamayacak.

İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısıyla öldürülmesi 10 Mayıs'ta yurt genelinde öğretmenlerin eylem yapmasına neden oldu. Öğretmenler yaşanan olayların ardından öğretmene şiddetin cezasız kalmaması adına iş bırakma eylemi düzenleyerek derslere girmedi.

Şiddete dur diyen öğretmenler "Yeter Artık, İtibarsızlaştırıldık, Darp edildik, Sonunda Öldürüldük, Ötesi var mı?" yazılı pankart açan sendika üyeleri, ellerinde "Yeter Artık", "Öğretmenine Dokunma", "Eğitimciye Şiddete Hayır", "Asıl Mesele Ölüyoruz", "Öğretmenler Yaşamın Mimarı Onların Ardında Sessizlik Değil", "Direniş Var" yazılı dövizler ile "Öğretmene uzanan eller kırılsın", "Yaşamak hakkımız hakkımızı isteriz" gibi sloganlarla yürüyüşe katıldı.