Dışişleri'nden İsrailli bakana sert yanıt

Dışişleri'nden İsrailli bakana sert yanıt
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma sert yanıtı ile gündem oldu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına bakanlıktan sert yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşıma ilişkin sert bir tepki gösterdi. Keçeli, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir." ifadesini kullanarak İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı. Sözcü Keçeli, İsrailli Bakan'ın paylaşımına sosyal medya platformundan cevap vererek, İsrail hükümetinin gündemi değiştirme çabalarının sonuçsuz kalacağını vurguladı.

Keçeli, Türkiye'nin önceliğinin Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurulması yoluyla bölgede kalıcı barışın sağlanması olduğunu belirtti. Bu doğrultuda çalışmalarına devam edeceklerini ve İsrail'in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceklerini aktardı. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin fotoğrafını paylaşarak yaptığı yorumlar ise eleştiri konusu olmuştu. Bu gelişmeler, Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimin arttığını ve bölgede barışın sağlanması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini göstermektedir.