Tavacı Recep nedir, neden gündem oldu? Tavacı Recep nerede, nasıl gidilir, menü fiyat listesi!

Tavacı Recep nedir, neden gündem oldu? Tavacı Recep nerede, nasıl gidilir, menü fiyat listesi!
Türkiye'de bugün gündeme Tavacı Recep adlı mekan TT oldu. Kısa süre içerisinde sosyal medyada en fazla konuşulanlar listesine giren Tavacı Recep'le ilgili de detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor."Hazine ve Maliye Bakanı...

Türkiye'de bugün gündeme Tavacı Recep adlı mekan TT oldu. Kısa süre içerisinde sosyal medyada en fazla konuşulanlar listesine giren Tavacı Recep'le ilgili de detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in müdavimi çıktığı Tavacı Recep’te bir lahmacun 280 TL" yorumuyla X'te paylaşılan gönderi kısa süre içerisinde yayılarak ülke gündemine oturdu.

TAVACI RECEP KİMDİR?

Şiirlere ve filmlere konu olan lezzetlere imza atan Recep BUDAK namı değer Recep Usta 1961 yılında Diyarbakır’da doğdu.

1978 yılında kendi lokantasını açarak aşçılığa adım attı. Aşçılıktaki ilk ustalığı; gerdan haşlamadır ki bu yemek, Yılmaz Erdoğan’ın en çok sevilen şiirinin “Ben seninle bir gün Veysel Karani’de haşlama yeme ihtimalini sevdim ” dizesindeki lokantada sunulmaktadır. Haşlamayı yapan ise Recep Usta’dır. Bununla da kalmaz Recep Usta ; tava, kaburga dolması ve gerdan haşlamayı başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerine tanıtan ve sevdiren kişidir.

TAVACI RECEP NEREDE?

Tavacı Recep İzmir, İstanbul ve Ankara'da 2 şubesi ile hizmet vermektedir.