Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havaların Isındığı Ankara’da Vatandaşlar Bu Yıl Piknik İçin Oraya Gidecek! Merkeze 120 Km Uzaklıkta

Ankara’da 6 milyonu aşkın

Ankara’da 6 milyonu aşkın vatandaşlar yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcaklayan havalarda piknik yapacak yer araştırmasına başladı. Kalabalıkların olduğu yerler dışında yeni yerler keşfetmek isteyen vatandaşlar da soluğu Ankara’nın haber merkezi ankarahaber06.com.tr adresinde araştırıyor. Peki bu yaz Ankara’lılar pikniği nerede yapacak?

ÇAYIRHAN GÖLÜ

Ankara’da gezen vatandaşların bilmediği bir çok yer var. Bunlar arasında da Ankara’nın güzel ilçesi Beypazarı’nın 20 km ötesinde Çayırhan isimli belde yer alıyor. Nallıhan ilçesine bağlı mahalle olarak bilinen Çayırhan Gölü’nün orada ki piknik alanı ise vatandaşları ağırlamaya hazır.

Göl kenarında yer alan 2400 yolluk Juliopolis Antik Kenti Nekropolü burada yer almaktadır. Bu anktik kentte farklı tiplerde 434 adet mezar bulunmakta. Frig, Roma, Bizans döneminden izler taşıyan bu nekropolü görmek tarih severleri heyecanlandıracaktır. 82 adet kayık(çı) ile Çayırhan’da tutulan tüm sazan çeşitleri yurtdışına ihraç ediliyormuş. İsterseniz siz de oltanızla gelip balık tutabilir, göl kenarında yer alan ücretsiz kamelyalarda bunları tüketebilirsiniz. Ayrıca göl kenarında yer alan balıkçılarda enfes balıkları tadabilirsiniz.

ÇAYIRHAN GÖLÜ NASIL GİDİLİR?

Çayırhan Beypazarı ve Nallıhan ortasında bulunuyor. Beypazarı’nı geçmenizin ardından 20 km daha hiç bir yola sapmadan devam ederek yol üzerinde ki Çayırhan göl kenarı veya çayırhan tabelasını göreceksiniz. Buradan sola dönerek devam ediyorsunuz ve bir km sonra göl solunuzda kalıyor.