Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hiçbir bilimkurgu yazarının şimdiye kadar öngörmediği bir şey nedir?

Amişlerin Amerika Birleşik Devletleri’nde en hızlı büyüyen nüfus olmasının sonuçlarından bahseden birini hiç görmedim.

Amişlerin Amerika Birleşik Devletleri'nde

İşte açıkçası şaşırtıcı olan birkaç harita ve grafik. Bu, Amişlerin nasıl yayıldığını ve nüfus olarak katlanarak büyüdüğünü gösteriyor. Son 50 yılda nüfusları neredeyse %700 arttı. Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri’nin geri kalanının nüfusu sabitleşiyor; birçok Amerikalı, yaşamları boyunca kadın başına 2,1 çocuk olan yenilenen nüfus oranına eşit veya bunun altında kalıyor. Birden fazla kardeşinizin olduğu bir aileden gelip gelmediğinizi kendinize sorun. Giderek daha azımız bunu söyleyebiliyor.

Onlar da yayılıyor. Tarımsal Doğu’daki bir merkezden Amerika’nın Orta Batısı’nın her yerinde yerleşim yerleri kurmaya kadar, ülkenin bu bölgelerinde yaşayan ve büyük şehirlerinin birkaç mil dışına çıkmaya cesaret eden çoğu insan en az bir Amish topluluğu biliyor. Bu sadece 30 yıl önce doğru değildi.

Sömürgeciliğin Beşeri Bilimler derslerimizin ve hatta Bilim Kurgunun bize öğrettiklerinden çok farklı olduğu ortaya çıktı.

Bununla birlikte, henüz soylu ve modern teknolojiye dayalı kültürü içeren, o kadar depresif ve nihilist hale gelen, kendilerini basitçe yok eden, ancak yerini sadece dindar, kökten dinci, gelenekçi, hiçbir şeye sahip olmayan bir tarımsal tarım kültürü ile değiştiren bir Bilim Kurgu ortamı görmedim. bir el ateş edildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yağışların ardından gündeme gelen sorulardan
Sıradaki Haber 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı? Ankara metro çalışıyor mu?