Hükümete yakın gazete açıkladı! Emekli aylığı bu 2 rakamdan birisi olacak

Hükümete yakın gazete açıkladı! Emekli aylığı bu 2 rakamdan birisi olacak
Türkiye'de hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nden emekli maaşıyla ilgili flaş açıklamalar geldi. Gelen habere göre de bugün açıklanan enflasyon raporu sonrasında da emekli maaş zammı için de 2 rakam verildi. Verilen...

Türkiye'de hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi'nden emekli maaşıyla ilgili flaş açıklamalar geldi. Gelen habere göre de bugün açıklanan enflasyon raporu sonrasında da emekli maaş zammı için de 2 rakam verildi. Verilen rakamlara da bakıldığında en düşük emekli aylığı yeni dönemde de 15 bin TL altında kalacak.

Son olarak da 3 Mayıs tarihinde Nisan ayı enflasyon rakamları açıklanırken gelen rakamlara göre de emekliler için zam oranı yüzde 18,72'ye ulaştı. Bugün gelen enflasyon raporu doğrultusunda da Mayıs ayı aylık enflasyon yüzde 3, Haziran ayında ise yüzde 2,54 seviyesinde bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINDA 2 FORMÜL

Bu rakamların eklenmesiyle beraber de Tüketici Fiyat Endeksi 2.331,47 TL seviyesinde olacak. Bu doğrultuda emeklilere de yüzde 25,39 oranında zam yapılacak. Gelecek zamla beraber de en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye çıkacak. İkinci formülde ise 1 yıllık enflasyon beklentisi hesaba katılırken yüzde 35 ila 40 civarında beklenen yıllık enflasyonla beraber de en düşük emekli aylığı da 13 bin 500 TL ila 14 bin TL civarına çıkacak.

NET RAKAM NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 Temmuz 2024 tarihi itibariyle Haziran ayı enflasyonu belli olurken emekli zammı da netleşecek.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan Nisan ayı verilere göre, enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olarak açıklandı.

Bu doğrultuda SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53, mart ayı için 3,16 ve nisan ayı için 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.