Kamuda çalışan öğretmenlere duyuruldu! Maaşa ek yeni ekstra ödeme geliyor işte o detay

Kamuda çalışan öğretmenlere duyuruldu! Maaşa ek yeni ekstra ödeme geliyor işte o detay
Türkiye'de çok sayıda öğretmen için yüz güldüren haberler geldi. Gelen haberlere göre de birçok kişinin merakla beklediği detay da ortaya çıktı. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla beraber de yaz tatilinde ki mesai detayları...

Türkiye'de çok sayıda öğretmen için yüz güldüren haberler geldi. Gelen haberlere göre de birçok kişinin merakla beklediği detay da ortaya çıktı. Yaz aylarının da yaklaşmasıyla beraber de yaz tatilinde ki mesai detayları da paylaşıldı. Öğretmenlerin de yaz tatilinde aldığı ek ders olarak de değerlendirilen fazla mesai ücretleri, okul müdürlükleri ve müdür yardımcılıklarını da ilgilendiriyor.

Müdür ve yardımcıları da ek ders ücreti üzerinden de fazla mesai alacak. Bu rakamın da öğretmenleri tatmin edici seviyede olduğu belirtildi. Ekonomik açıdan da dar günlerin yaşandığı dönemde de öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve okul müdür yardımcılarının da fazla mesai ücretleri konusunda da merak ettiği konular oldu. Yazın çalıştıkları dönemde de fazla mesai ücreti alacak olan öğretmenlerin de ek ders ücreti olarak da ödemelerini alacakları ifade edildi.

Müdürler ve müdür yardımcıları yaz tatilinde öğretmenlere kıyasla daha fazla mesai yaparken bu doğrultuda müdür ve müdür yardımcıları için de ek ders ücretleri talep edildi. Okul müdürlüklerinin de haftalık ek ders süreleri de 25 saat olurken müdür yardımcılıklarının da haftalık ek ders ücretleri de 19 saatlik çalışma kapsamında veriliyor.

EK DERS ÜCRETLERİ ARTACAK

Memur ve memur emeklileri için de yapılacak enflasyon bazlı zam oranı doğrultusunda da ek ders ücretlerinin artacağı da öngörülen bilgiler arasında yerini aldı. Artışla beraber de müdürler 4 haftalık 100 saat ve müdür yardımcıları da 78 saat ek ders ücreti almaya hak kazanacak.

Öngörülen rakamlara göre ise yaz tatili mesaisine karşılık olarak okul müdürlerinin de ek ders ödemelerini 12 bin 100 TL ve müdür yardımcılarının ise 9 bin 196 TL olarak almaları da merak ediliyor.