Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mirasçı Cornelia Vanderbilt kimdir?

Tek çocuk olarak Biltmore Malikanesi’ni miras aldı (aslında 250 odalı ABD’deki en büyük özel mülkiyetli ev olan mülkte doğdu) ve tuhaf biri olarak biliniyordu. 1

Tek çocuk olarak Biltmore

1932 civarında, Biltmore’daki yaşamı çok sıkıcı bulduğu söylenince, kısa bir süre sanat eğitimi almak için New York’a taşındı ve Biltmore’un yönetimini kocasına bıraktı. Birkaç ay sonra Paris’e taşındı ve 1934’te kocasından boşandı, saçlarını parlak pembeye boyadı ve adını Nilcha olarak değiştirdi. Bir daha asla Biltmore’a ya da Amerika Birleşik Devletleri’ne dönmedi. Paris’ten sonra Londra’ya taşındı ve burada 1949’da Yüzbaşı Vivian Francis Bulkeley-Johnson ile tanışıp evlendi.

Bulkeley-Johnson, 9. Devonshire Dükü’nün yaveriydi. 1968’deki ölümüne kadar evli kaldılar. Cornelia, bir akşam Londra’da Edward Adamson’la akşam yemeği yerken garsonları William Robert “Bill” Goodsir ile tanıştı ve ona aşık oldu.

Cornelia, 1972’de kendisinden 26 yaş küçük olan Goodsir ile üçüncü ve son kez evlendi. Cornelia 1976’da öldü ve mirası oğulları miras aldı. Küçük oğul, halen özel mülkiyette olan ancak halka açık olan evin korunmasıyla tanınır. Cornelia İngiltere’nin Oxford kentinde öldü. Öldüğü zamanki tam adı Cornelia Stuyvesant Vanderbilt Cecil Bulkely-Johnson Goodsir’di.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başkent Ankara’da bu hafta gelen
Sıradaki Haber Ankara’da hafta sonu hava nasıl olacak? Uzmanlar açıkladı