O tarihten itibaren sıfır araçlara mecburi zam gelecek

O tarihten itibaren sıfır araçlara mecburi zam gelecek
Türkiye'de Avrupa Komisyonu’nun 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyle de resmi olarak yürürlüğe girecek yönetmeliği ile sıfır kilometre taşıtlarda da tercihe bağlı (opsiyonel) güvenlik tedbiri ve teknolojileri de mecburi hale gelecek....

Türkiye'de Avrupa Komisyonu’nun 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyle de resmi olarak yürürlüğe girecek yönetmeliği ile sıfır kilometre taşıtlarda da tercihe bağlı (opsiyonel) güvenlik tedbiri ve teknolojileri de mecburi hale gelecek. Yeni şartları da tekrar yerine getiremeyen taşıtların da satışına izin verilmeyecek.

İLAVE ÖZELLİKLERDE FİYATLARI YÜKSELTECEK

Ülke genelinde de söz konusu kriterler de Türkiye’de de geçerli olacak. İlave özellikler sebebiyle de otomobilden kamyona da bütün taşıtların da fiyatları artacak. Modelden modele göre de markadan markaya değişmekle beraber de zam oranının da yüzde 10'u bulabileceği de belirtiliyor.

7 Temmuz tarihi itibariyle de taşıtlarda hangi güvenlik özellikleri olacak araştırılıyor.

Bütün taşıtlar da akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası ve arka park sensörü de ani frende yanan flaşör, kaza veri kaydedicisi, sürücü yorgunluk algılama sistemi olması gerekiyor.

Araba ve kamyonetlerde ise şerit takip asistanı ve acil durum frenleme asistanı da yer alıyor.

Otobüs ve kamyonlarda ise olası kör noktaları da daha iyi tespit edebilmek adına da teknoloji, yaya veya bisikletliler için de çarpışma önleme teknolojisiyle beraber lastik basıncı izleme sisteminin yer alması gerekiyor.

Halihazırda ise tercihe de bağlı olarak da taşıta ilave edilen veya üst donanım da sahip taşıtların da bir kısmında bulunan teknolojiler de, Avrupa Birliği tarafından da alınan kararla da artık standart olacak.

Sıfır kilometre taşıtlarda belirtilen güvenlik özellikleri yer alacak.