Resmi Gazete'de yayınlandı! Trafik cezalarında sistem değişiyor

Resmi Gazete'de yayınlandı! Trafik cezalarında sistem değişiyor
Türkiye'de araç sahiplerini ilgilendiren haberler gündeme düştü. Buna göre ise Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile birlikte de yeni değişiklikler uygulanacak. Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücünün de etkilendiği...
Türkiye'de araç sahiplerini ilgilendiren haberler gündeme düştü. Buna göre ise Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile birlikte de yeni değişiklikler uygulanacak. Trafik cezalarıyla ilgili milyonlarca sürücünün de etkilendiği gelişmeler gündeme düşerken haberler ise vatandaşları rahattı. Vatandaşların uzun süredir tepkisine yol açan ve gündeme de sık sık düşen fahri trafik müfettişlikleriyle ilgili önemli değişiklikler de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özellikle İstanbul genelinde ki sürücülerin cezalarıyla başı dertte olan fahri trafik müfettişleriyle ilgili de yeni kararlar alındı. İçişleri Bakanlığı'ndan gelen düzenlemelere göre de fahri trafik müfettişlikleriyle ilgili yeni düzenlemeler geldi.

Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yönetmelikte güncelleme yaparak vatandaşların tepkisini dindirecek düzenlemelere de imza atıldı.

Yapılan düzenlemelere göre de müfettişlik için seçilen kişilere de belirli eğitim programı düzenlenecek bu programa da katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek. Müfettişlere dair görevleriyle ilgili de bilgilendirme amacıyla yılda en az iki eğitim ve değerlendirme toplantıları da gerçekleştirilecek. Bu toplantılar da yüz yüze ya da uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek ve uzaktan eğitim sonrası da değerlendirme sınavları gerçekleştirilecek. Sınavı da başarıyla geçenler eğitimlerini tamamlamış olacak.

Herhangi toplantıya katılmayan müfettişlerin yetkileri de, katıldıkları ilk toplantıya kadar askıya alınacak. Müfettişlerin de hangi trafik kuralı ihlalleri hakkında da tutanak düzenleyebileceklerine dair kararı da Emniyet Genel Müdürlüğü karar verecek. Bu kararlar doğrultusunda müfettişlerin görevleri belirlenecek.

FAHRİ MÜFETTİŞİ GÖREVLERİ

Sürücülerin artık trafik kullarına uyup uymadıklarını da denetlemekle sorumlu olan yetkililere de yardımcı olmak adına ihdas edilen fahri trafik müfettişliği de, trafik denetimi ve trafik suç ve suçluların da azaltılması alanında da faaliyet gösteriyor.