Şakkadanak Necmettin Batırel açıkladı! Parasını yatıran kaybedecek

Şakkadanak Necmettin Batırel açıkladı! Parasını yatıran kaybedecek
Ekonomi uzmanı Necmettin Batırel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi uzmanı döviz enflasyona karşı değer kazanamadığını da vurgulayarak dikkat çekici açıklamalar da bulundu. Yatırım yapmanın da çeşitli yöntemleri...

Ekonomi uzmanı Necmettin Batırel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi uzmanı döviz enflasyona karşı değer kazanamadığını da vurgulayarak dikkat çekici açıklamalar da bulundu. Yatırım yapmanın da çeşitli yöntemleri yer alırken bunlar arasında da hisse senetleri, tahviller, emlak ve kripto para birimleri gibi de finansal araçlar yer alıyor.

Yatırım yapan vatandaşlar için de dikkate alınması gereken bazı hususlar yer alıyor. Bunlardan en önemlisi şüphesiz risk faktörü iken; getiri beklentisi, likidite ve yatırım unsuru gibi de önemli unsurlar yer alıyor. Bu sebeple de yatırımcılar da genel olarak uzman görüşlerini düzenli olarak takip ediyor.

Merkez Bankası'nın da politika faizinde ki 500 baz puanlık artış da piyasalarda belirgin bir etki yarattı. Mevduat faizleri yüzde 50 üstüne çıkarken Borsa İstanbul ise 10 bin seviyesini de aşarak önemli tarihi rekorlara imza attı. Dolar ve gram altın cephesinde düşüş halen sürerken dolar 32,32 seviyesinde ve gram altın ise bugün 2 bin 380 TL'den işlem görüyor.

Kripto para birimleri de son dönemlerde benzer olarak değer kaybederken Bitcoin 73 bin dolar seviyelerinden 57 bin dolara kadar gerilerken kısa vadeli tahminlere göre de 63 bin dolar civarında da işlem görmesi öngörülüyor. Piyasalarda ki bu canlılık sürerken, Necmettin Batırel, dövizin enflasyona karşı değer kazanamadığını belirterek, yatırımcının dövizden uzaklaştığını ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Batırel, şu ifadelere yer verdi:

DÖVİZ ALANIN ELİ DE CEBİDE..

"4 aylık enflasyon 18.72 oldu. Oysa dolar kuru 4 ayda 30.35’ten 32.35’e çıkarak ancak %6.60 artabildi. Döviz artışı enflasyonun %12.1 altında kaldı.

Bir başka ifadeyle TL 4 ayda %12.1 değer kazandı. İşte bunun için yerli yatırımcı büyük bir hızla dövizden kaçıyor. Ocak ayında 102.2 milyar dolar olan toplam döviz hesapları geçen hafta 179.2 milyar dolara geriledi. 4 ayda 23 milyar dolar sattılar.”

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.