SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklilerine 30 bin TL nakit avans ödemesi verilecek!

SSK Bağkur 4a 4b 4c emeklilerine 30 bin TL nakit avans ödemesi verilecek!
Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik başvuruları yapanlara avans imkanı sağlanacak. Bu imkanın da mevcut emekli vatandaşlara sağlanması adına da detaylar araştırılıyor. Bankalar emeklilere 3 maaşları kadar nakit...

Türkiye'de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilik başvuruları yapanlara avans imkanı sağlanacak. Bu imkanın da mevcut emekli vatandaşlara sağlanması adına da detaylar araştırılıyor. Bankalar emeklilere 3 maaşları kadar nakit avans hizmeti sunuyor. Bu avanslar geri ödemesi taksitle ve faizsiz olarak yapılabiliyor.

NAKİT SIKINTISI YAŞAYAN EMEKLİLERE 

Türkiye'de emekli aylıklarının da bağlanmasını bekleyen kişilere de avans imkanının benzerinin de emekliler için hayata geçmesi planlanıyor. Taleplerin de hayata geçmesi durumunda da emekliler 3 maaş tutarında da avans kullanabilecek. Geri ödemeyi de taksitler halinde faizsiz olarak yapılacak.

Emekli aylıkları bağlanan kişilerin bu avans uygulaması için de; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), net asgari ücretin 3 katına kadar ödeme yapıyor. Avansın bağlanacak gelir ve aylıkların birikmiş tutarından fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylıklardan 1/4 (yüzde 25) oranında kesilerek mahsup ediliyor.Emeklilik başvurusu yapan kişiye avans ödemesi yapılması için aylığın 90 gün içinde bağlanamamış olması ve yazılı başvuru yapılması gerekiyor.

SGK tarafından geçtiğimiz yıla kadar talep eden emeklilere sağlanan avans fırsatının bazı bankalar tarafından da devam ettiği öne sürüldü.

SGK EMEKLİ MAAŞ NAKİT AVANS NASIL KULLANILIR?

Türkiye'de SGK emekli maaş avans başvurusu da yaparak emekli ödemeleri de yatırılana kadar ihtiyaç duyulan tutarlara kadar da ulaşılabilmektedir. Maaş avansı da maaş ödemelerinin gecikmesi durumunda talep edilirken maaş avansı vermekle de yetkili olan kurumda Sosyal Güvenlik Kurumudur.

Sosyal Güvenlik Kurumu dışında da bankaların kredili mevduat hesapları üzerinden de bu avanslar kullanılabilmektedir. Bu doğrultuda da hesabınızda para olmasa dahi kredili mevduat hesabınızdan da para çekebileceksiniz. Çektiğiniz tutarlar da maaşınız yatırıldığında maaşınızdan düşmektedir.

SGK emekli maaşı avans başvurusu için belirli bir süre sınırı vardır. Maaşın belli bir süre boyunca yatırılmaması halinde avans verilir. Avans almak isteyenler, kurumun maaş ödeme birimine yazılı olarak başvuru yapar.