SSK Bağkur emekli aylıklarına refah payı eklenecek mi belli oldu

SSK Bağkur emekli aylıklarına refah payı eklenecek mi belli oldu
Türkiye'de SSK ve Bağkur emeklilerini mutlu eden haber geldi. Gelen haberlere göre emekli maaşlarına refah payı eklenecek. Emekliler Türkiye gündeminden düşmezken enflasyon sebebiyle de ay sonunu zor getiren emekliler de iktidarın...

Türkiye'de SSK ve Bağkur emeklilerini mutlu eden haber geldi. Gelen haberlere göre emekli maaşlarına refah payı eklenecek. Emekliler Türkiye gündeminden düşmezken enflasyon sebebiyle de ay sonunu zor getiren emekliler de iktidarın atacağı adımları da dört gözle takip ediyor. Buna göre de yıl başında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam gelirken gelen zam sonrası da en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilmişti.

Beklentilerin çok altında kalan zam da enflasyon karşısında çok varlık gösteremezken resmen eridi. Eskiden emekli aylıklarıyla geçinmek mümkün olmazken de şimdilerde ise 10 bin TL ile ay sonunu getirmek de neredeyse imkansız oldu. Emeklilerin de yoğun talepleri karşısında da hükümet ise emekli kartı gibi birçok adımlar atıyor.Emeklilerin sevindiren haber geldi. Emekli maaşlarına refah payı da eklenecek.

Son olarak da emeklilere promosyon ödemelerinde güncelleme yapan devletin de yeni atacağı adımlar merak ediliyor. Yüzleri güldürecek haber ise geldi. Gelen habere göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılının emeklilerin yılı olacağını söylemişti.

ENFLASYON ARTIŞINA EK OLARAK REFAH PAYI

Bu gelişmeler sonrası da emekliler ile ilgilide Meclis'e bazı destek paketleri geliyor. 7 büyük destekten de oluşacak teklifle ilgili olarak da emeklilerin hayatının daha kolaylaşması bekleniyor. Destekler arasında da ön planda enflasyona artışına karşılık refah payı eklenmesi çıkarken Temmuz ayında da enflasyon farkına eklenmesi Meclis gündemine gelmesi bekleniyor. Destek doğrultusunda da kök ve taban maaşların tekrar artırılması maaş hesaplama sistemlerini de yenilemesi masaya yatırılan konular arasında yerini aldı.

Emekliler için de uygulanan taban maaşta ki seyyanen desteklerinde ilerleyen dönemlerde tekrar belirlenmesi planlanıyor. Bu artışların da Temmuz öncesi yapılması bekleniyor.