TBMM'de onaylanarak gelecek! O kişilerin borçları tek kalemde silinecek

TBMM'de onaylanarak gelecek! O kişilerin borçları tek kalemde silinecek
Türkiye'de Meclis tarafından onaylanan yeni yasa ile birlikte artık milyonlarca borçlu vatandaşın da yükünü hafifletme amacı taşıdığı ifade edildi. Artan enflasyon ve zamların da sebep olduğu geçim sıkıntısı içerisinde...

Türkiye'de Meclis tarafından onaylanan yeni yasa ile birlikte artık milyonlarca borçlu vatandaşın da yükünü hafifletme amacı taşıdığı ifade edildi. Artan enflasyon ve zamların da sebep olduğu geçim sıkıntısı içerisinde olan vatandaşlara da nefes aldıracak bu yasa ile birlikte de kamu borçlarını silerek ve daha uygun faiz oranlarıyla ödeme imkanı sunarak önemli bir adım atıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayladığı sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi, borçlu vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuyor. Sicil affı kapsamında belirli şartları sağlayan vatandaşların borçları silinecek.

Bu sicil affı içerisinde de vergi borçları, trafik cezaları, SGK primleri gibi çeşitli kamu borçları bu affın kapsamına giriyor. Bu aftan faydalanmak için de belirli koşulların yerine getirilmesi gerekiyor. Borçların belirli tarihler aralığında olması, ödenmemiş olması ve belirli gelir kriterlerini de sağlamak bu koşullar arasında yer alıyor.

Devlet destekli borç kapatma kredileri de borçlu vatandaşların birikmiş borçlarını da tek bir çatı altında toplamalarını ve daha uygun ödeme koşulları ile ödemelerini de sağlıyor.Bu kredilerle, yüksek faizli borçlar daha düşük faiz oranlarıyla yeniden yapılandırılabiliyor.

Bu kredilerden faydalanmak için de bankaların belirlemiş olduğu bazı koşullar var. Kredi notu, gelir düzeyi ve kredi geçmişi gibi faktörler bu koşullar arasında yer alıyor.

TBMM tarafından onaylanan sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredileri de; borçlu vatandaşların mali durumlarını da düzeltmelerine ve ekonomik olarak destek sağlamaya yardımcı olacak. Bu fırsatlardan yararlanmak isteyenlerin şartları dikkatlice incelemesi ve başvuru sürecini doğru şekilde tamamlaması önem taşıyor.

Sicil affı kapsamında vergi borçları, trafik cezaları, SGK primleri gibi çeşitli kamu borçları silinecek. Devlet destekli borç kapatma kredileri ise, borçlu vatandaşların birikmiş borçlarını daha uygun koşullarla yeniden yapılandırmasına olanak tanıyor.

Ziraat Bankası aracılığıyla en az 50 bin TL olarak sağlanacak.