Tek Başına Kazdı 6,5 Milyon TL Kazandı

Tek Başına Kazdı 6,5 Milyon TL Kazandı
Bir bitcoin madencisi, 841.286 sayılı bloğu tek başına çözmeyi başararak 3.125 BTC ödül kazandı.

Bitcoin madenciliğinde nadir bir olay yaşandı! 841.286 sayılı bloğu tek başına çözen şanslı madenci, 3,125 BTC ödülün sahibi oldu. Bu olayda, bugünkü kur ile yaklaşık 6,5 milyon lira kadar bir fiyata denk gelmektedir. Bu olayda talih kuşu konan madenci, havuzlarda madencilik yapanlara kıyasla kat kat fazla ödül kazandı. Neden mi? Çünkü Bitcoin halving olayı sebebiyle blok başına ödül 6,25 BTC'den 3,125 BTC'ye düşmüştü. Eğer bu olay birkaç hafta önce yaşansaydı, madenci 6,25 BTC, yani yaklaşık 1,2 milyon dolar kazanacaktı!

Bu Olay Nasıl Gerçekleşti ?

Bitcoin madenciliği, özel cihazlar kullanılarak yapılan bir süreçtir. Bu cihazlar, karmaşık matematiksel problemleri çözerek yeni Bitcoin blokları oluşturur ve bu sayede ağdaki işlemleri doğrular. Çözülen her blok için de madenciler ödül alırlar.

Genellikle madenciler, havuzlar adı verilen gruplar halinde çalışarak ödülü paylaşırlar. Fakat nadiren de olsa, tek başına madencilik yapan bir kişi tüm ödülü almayı başarabilir. Bu durum, tıpkı piyango kazanmak gibidir ve şansa bağlıdır.

Bu olayda şanslı madenci, havuzlarda madencilik yapanlara kıyasla çok daha fazla ödül kazandı. Neden mi? Çünkü Bitcoin halving olayı sebebiyle blok başına ödül 6,25 BTC'den 3,125 BTC'ye düşmüştü. Eğer bu olay birkaç hafta önce yaşansaydı, madenci 6,25 BTC, yani yaklaşık 1,2 milyon dolar kazanacaktı!

Bitcoin madenciliği, şans ve güçlü donanım unsurlarını barındıran bir süreç. Her ne kadar tek başına madencilik yapmak cazip görünse de, havuzlara katılmak daha istikrarlı bir kazanç sağlayabilir diye yatırımcı uzmanları uyarmaktadır.