Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi?

Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi?
Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların parasının günden güne erimesine neden olurken özellikle de yüksek enflasyon vatandaşların cebini oldukça etkiliyor.

Milyonların merakla araştırdığı konulardan birisi de asgari ücret zammına ilişkin olurken asgari ücrete Temmuz ayında zam gelip gelmeyeceği merak edilmişti. Arama motorları üzerinde ''Temmuz'da asgari ücrete zam gelecek mi?'' sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edildi. Peki asgari ücrete Temmuz'da zam gelecek mi? Asgari ücrete zam gelir mi?

Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeler vatandaşların parasının günden güne erimesine neden olurken özellikle de yüksek enflasyon vatandaşların cebini oldukça etkiliyor. Asgari ücretle ilgili dikkat çeken araştırmalar sürmeye devam ederken asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği de birçok kişi tarafından merak edilmişti.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan konuya ilişkin net bir açıklama geldi. Son olarak Türk-İş, Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırması sonucunu paylaştı. Buna göre; Nisan ayında açlık sınırı 17 bin 725 TL'ye yükseldi ve bu yıl ilk kez asgari ücreti geçti. Bu kapsamda gözler "2024 Temmuz'da asgari ücrete ara zam gelecek mi?" sorusu araştırılmaya başlandı.

Vedat Işıkhan, "Asgari ücrette bir ara zam beklentisi olmalı mı?" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." değerlendirmesinde bulundu.Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas"Önümüzdeki 7 ayda enflasyon durmayacak devam edecek. Göreceli bir düşüş yıllıkta olacak ama aylık artış devam edecek. Aylık artışlar devam ettiğinde şunu göreceğiz; enflasyon her ay yüzde iki bile artsa bugün basit bir hesapla asgari ücret yüzde 20'ler mertebesinde eriyecek.

TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024

Yani yıl sonuna gelindiğinde asgari ücrete ara zam olmazsa açlık sınırının altında bir maaşa maruz kalacak. Hem de bu aydan itibaren. Çünkü 17 binin üzerine yüzde 20 daha koyduğun zaman ben kabaca söyleyeyim bu açlık sınırı 20-21 bin lira arasında gelir.

Bu durumda asgari ücret zam almazsa açlık sınırının altında kalmış olur. Bu enflasyon yaratacak bahanesine de sığınılmadan temmuzda makul bir şekilde ücretlerde bir artış yapılmasını umut ediyorum. İşveren kesiminin elini vicdanına koyup temmuz ayına gelindiğinde bunun farkında olmalı. Böyle erken bir karar çalışanları madur eder. 1 Mayıs'ta da biz işverenlerden bunu talep etmiş olalım." ifadelerini kullandı.