TOKİ 2024 konut başvuru şartları, ev fiyatları ve taksit miktarı belli oldu

TOKİ 2024 konut başvuru şartları, ev fiyatları ve taksit miktarı belli oldu
Ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar TOKİ konut satışı duyurusunun gelmesini büyük bir merakla beklemeye devam ederken TOKİ resmi internet sitesi üzerinden dikkat çeken bir son dakika duyurusunda bulundu.

TOKİ 2024 yılı konut fiyatları ve taksit miktarı ile başvuru şartları açıklandı. Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi konut piyasasında fiyatların oldukça yükselmesinin ardından TOKİ konut satışı duyurularını yakından takip etmeye devam ederken TOKİ 2024 konut başvuru şartları, ev fiyatları ve taksit miktarını açıkladı.

Ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar TOKİ konut satışı duyurusunun gelmesini büyük bir merakla beklemeye devam ederken TOKİ resmi internet sitesi üzerinden dikkat çeken bir son dakika duyurusunda bulundu. TOKİ tarafından yapılan açıklamada 2024 yılının ilk konut satışının yapılacağı belirtilirken detaylar merak konusu oldu.

2024 TOKİ KONUT BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

TOKİ resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada 2024 yılının ilk konut satışı duyurusuna yer verildi. Açıklamada bir il için 23 Mayıs tarihinde TOKİ konut başvurusunun başlayacağı ve dar gelirli vatandaşlara 2+1 ile 3+1 konut satışı yapılacağı ifade edildi. 2024 yılının ilk konut satışının Çorum'da olacağını açıklayan TOKİ diğer detayları da paylaştı.

Diğer illerde yapılacak konut satışı duyurularının önümüzdeki günlerde yapılmasının beklendiği ifade edildi. 2024 yılının ilk konut duyurusuna baktığımızda konut fiyatları ve taksit miktarının da belli olduğu ifade edildi. Duyuruya baktığımızda 2+1 evlerin 1.5 milyon lira civarından başladığı görülüyor. 3+1 konutların ise 1.8 milyon lira civarından başladığı görülüyor. TOKİ duyurusuna göre evler için yüzde 10 peşinat verileceği ve evlerin 180 ay vadeyle satılacağı belirtildi.

2024 TOKİ EV FİYATLARI, ÖDEME PLANI

Ödemeler ile ilgili yapılan açıklamada, " İlk taksit ödeme tarihi; Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacaktır" denildi. Taksitler her 6 ayda bir memur maaş zammı kadar artacak. Ayrıca TOKİ konut başvuru yapacak vatandaşların taşıması gereken başvuru şartları şu şekilde yer aldı;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacaktır.

- Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.- Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

- Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır