Türkiye'nin en büyük Tarım Kampüsü! BAKAP 24 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak

Türkiye'nin en büyük Tarım Kampüsü! BAKAP 24 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak
Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) Gölbaşı ilçesinde yapılan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı 3,5 milyon metrekarelik bir alana sahipti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden son dakika yayınlanan duyuru doğrultusunda BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı'nın 24 Mayıs 2024 tarihinde Ankaralıların ziyaretine yeniden açılacağı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB) Gölbaşı ilçesinde yapılan Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı 3,5 milyon metrekarelik bir alana sahipti. Açılışında ABB Başkanı Mansur Yavaş  Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanını Cumhuriyetin 100'üncü yılında, Ankara'ya armağan etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtmişti.

BAKAP ZİYARETE YENİDEN AÇILIYOR!

Birkaç yıl öncesine kadar çorak ve işlevsiz olan alan içerisinde 39 kilometre yürüyüş yolu, 19 kilometre bisiklet yolu, 45 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare lavanta bahçesi, 17 bin 500 meyve ağacı, tarım alanları, ekolojik göl, kafeteryalar, çocuk oyun alanları, aromatik bitkiler bahçesi ve spor alanlarının olduğu bir yere dönüştü.

Ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süreli çalışmalarını tamamlamasının ardından dikkat çeken duyuru geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru doğrultusunda AKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı'nın ziyarete yeniden açılacağı ifade edildi. ABB resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı sizlere daha iyi bir hizmet verebilmek için yapılacak altyapı çalışmalarının ardından 24 Mayıs 2024 tarihinde yeniden ziyarete açılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ''