Ünlü ekonomist açıkladı! Dolar kuru bir anda çakılacak

Ünlü ekonomist açıkladı! Dolar kuru bir anda çakılacak
Türkiye'de dolar yorumlarıyla bilinen Selçuk Geçer ekonomik anlamda da dolar kurunun çakılacağı sistemi de açıkladı. Milyonlarca yatırımcı elinde ki birikimleri değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar,...

Türkiye'de dolar yorumlarıyla bilinen Selçuk Geçer ekonomik anlamda da dolar kurunun çakılacağı sistemi de açıkladı. Milyonlarca yatırımcı elinde ki birikimleri değerlendirmek amacıyla yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin ve borsa gibi alanlar dikkat çekerken ekonomik anlamda da dolar kuruyla ilgili sıcak gelişmeleri açıkladı.

FAİZLER REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 puan artırarak rekor seviyelerde yüzde 50'ye kadar geldi. Faizin de yüzde 50 bandına gelmesiyle beraber de TL varlıklarında alımlar hızlanırken mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar gelmes ide göz kamaştırdı.

FED PİYASALARA NASIL ETKİ EDECEK?

ABD tarafında FED faiz indirimine bu yıl gitmeyeceğine dair sinyal verirken FED geçtiğimiz günlerde de faizi sabit tuttuklarını açıklamıştı. FED tarafından gelen bu hamlede kuru korumak olarak belirtilirken FED faiz indirimi sonrasında ise altın, bitcoin gibi varlıklarda ise artışa sebep olması da ileri sürülüyor.

DOLAR KURU NE DURUMDA?

Ülke genelinde dolar tarafında bir ayda sabit kalması göze çarparken 32,25 TL bandında devam eden dolar da yatırımcıları tedirgin ediyor. Ülke genelinde borsa 10 bin 250 seviyesiyle yerini korurken Selçuk Geçer'de önemli açıklamalar yaptı.

"DOLAR ÇAKILACAK"

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklama ile ekonomik anlamda dolar kurunun çakılacağını ifade ederek ‘Dolar çok pis çakılacak’ videosu ile duyurdu. Geçer dolar kurunun gerçek değerinin 50 lira olduğunu ifade ederken, “50 liralık bir dolar kurundan bahsediyoruz O ürün öyle ya da böyle gerçek değerine gelir. Gerçek değerine geldiği zaman da büyük yıkımlar olur” dedi.

EDİTÖR NOTU: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir.