Ünlü profesör Ahmet Ercan 7 şiddetinde deprem olacak illeri tek tek açıkladı

Ünlü profesör Ahmet Ercan 7 şiddetinde deprem olacak illeri tek tek açıkladı
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Buna göre ise Ercan tarafından gelen açıklamalara göre jeotermal alanlarda da 7 şiddetinde deprem olacağı belirtilerek de riskli illerde tek...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Buna göre ise Ercan tarafından gelen açıklamalara göre jeotermal alanlarda da 7 şiddetinde deprem olacağı belirtilerek de riskli illerde tek tek sayıldı. Ercan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda jeotermal alanlara da dikkat çekerek, "Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur" dedi.

7 büyüklüğünde depremi işaret eden deprem uzmanı, Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu'yu örnek olarak gösterdi.

"YENİ ENERJİ"

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X üzerinde yaptığı paylaşımda aşağıda ki ifadelere yer verdi.

"Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur."

6 ŞUBAT DEPREMLERİ BİR MİLAT OLDU

Ülke geneli geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta yaşanan 2 büyük deprem faciası sonrası birçok ilimiz zarar görürken 50 binden fazla da insanımız hayatını kaybetmişti. Kritik bölge olarak bilinen İstanbul için bu alanda çalışmalar yürütülürken ülke geneli de diri fay hatları sebebiyle tehlike oluşturabilecek bölgeler de uzmanlar tarafından sık sık duyurularak açıklanıyor.

AHMET ERCAN KİMDİR?

Övgün Ahmet Ercan, Türk bilim insanı, yüksek jeofizik mühendisi. 1999 Gölcük depreminin ardından Türkiye'de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmaları ile tanınmıştır.

Doğum: 15 Mart 1948 (76 yıl yaşında), Nazilli

Eğitim: Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (1980)

Eşi: Nidzara Ercan (e. 2002)

Kitaplar: Marmara'da deprem: Nerede? Ne Zaman? Ne büyüklükte? Çare!!!

Çalıştığı kurumlar: İstanbul Teknik Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi